WD hard drive,Time Machine, Airport Extreme help

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by KSUWILDCAT, Feb 27, 2011.

  1. KSUWILDCAT macrumors newbie

    Joined:
    Feb 27, 2011
    #1
    I have a question for all you Mac Masters out there. This is my first post so be easy on me. After my wife's Hard drive just crashed and lost all her photo's, (she is in the photography business) I decided I had to get a external Hard drive to back everything up. Right now my set up is this: I have a my new 3 TB WD hard drive connected to a Dynex powered 4 port USB hub connected to my airport extreme. I have another external HD connected the same way that holds all my iTunes songs and movies. As I said before my wife has a iMac and I have a MacBook Pro. The WD HD has 2 partitions currently on it,(1 TB for me and 3 TB for her) I have Time Machine directed to the appropriate partition. I successfully backed up my MacBook when the HD was directly connected to the computer but when I am trying to do it through AE, it says it is in use. I haven't had a chance to try the iMac b/c it is still getting the new HD put in. I expect the same problem with it. I'm new to the Mac's so I am not sure where to even start. TM can see the drive but when I go to back up it always comes back as a failed attempt and says this "The backup disk image "volumes/..........sparsebundle" is already in use" Any ideas?
     
  2. SandboxGeneral Moderator

    SandboxGeneral

    Staff Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Orbiting a G-type Main Sequence Star
    #2
    If you haven't solved this issue yet, try the steps on this page:

    C12. "The Backup disk image ... sparsebundle ... is already in use."

    It sounds similar to what you're describing.

     

Share This Page