WD MyBook Pro doesn't work with MacBook Pro w/ FW800

Discussion in 'Mac Accessories' started by queshy, Nov 9, 2007.

  1. queshy macrumors 68040

    queshy

    Joined:
    Apr 2, 2005
    #1
    I just got the hard drive, and the FW 800 works on my iMac, but not on my MacBook Pro. It works with the macbook pro when using FW400, but not FW800. ANy ideas? I installed the driver and everything.

    Thanks

    Edit: I just called WD, and they had no idea. The guy asked me why I would want to use FW800 anyway...

    Then I called Apple, and I hung up after being on hold for 40 minutes...argggg
     
  2. queshy thread starter macrumors 68040

    queshy

    Joined:
    Apr 2, 2005
    #2
    Alright, I found a solution. Hopefully next time someone buys this drive and has the same problem (it appears to be a VERY frequent problem) - they will check here before pulling their hair out!

    This experience allowed me to see how fortunate we are to have Apple Care phone support. I used to think they weren't all that great when my issue wasn't 100% resolved, but they are 100000000x10^1000 better than WD tech support!

    I'm not joking, I called up and I explained my problem, and the tech literally said "why would you want to use FW anyway?". All he was able to do was verify the drive was plugged in...thanks a lot.

    We are so fortunate to have Apple Care because they can actually talk to you (they speak great English), and if they can't resolve your issue, they have "product specialists" who can (I once spoke to one - he was a whiz!) and we have this great forum!

    So anyway, I finally found this firmware upgrade. After downloading it, my mbp can see the drive (knock on wood...)
     

Share This Page