WD Scorpio Black 750 heat

Discussion in 'MacBook Pro' started by Sgt93, Jul 7, 2011.

  1. Sgt93 macrumors 6502

    Sgt93

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Location:
    Retired'ville
    #1
    This drive has been a huge improvement over stock but recently it has been heating up. As I type this I have the following showing through iStat Pro with no programs open or running:
    (all Fahrenheit)

    HD: 97 degrees
    CPU: 178 degrees
    Heat sink: 153 degrees

    Do these looks normal?
     
  2. Sgt93 thread starter macrumors 6502

    Sgt93

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Location:
    Retired'ville
    #2
    Current temps now:
    HD: 104
    CPU: 167

    Fan audibly on
     
  3. dmarch macrumors regular

    dmarch

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    Big Sky, MT
    #3
    95 degrees
    148 degrees
    128 degrees
     
  4. Sgt93 thread starter macrumors 6502

    Sgt93

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Location:
    Retired'ville
    #4
    The CPU has been on 104 for a while now. This drive runs hot for sure. Thx for info.
     
  5. zilchie macrumors newbie

    Joined:
    Jul 4, 2011
    #5
    this is why i chose the Scorpio Blue rather than Black when I did my upgrade last time

    I heard about the overheating issues with the black and also decreased battery life

    Did you happen to put the MBP on a soft surface when it overheats? (eg. a bed?)
     
  6. Sgt93 thread starter macrumors 6502

    Sgt93

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Location:
    Retired'ville
    #6
    I will put a blanket on my lap and the Mac on top of it as it is so hot.
     
  7. Alucard Crux macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2010
    #7
    I had around the same temps when I first installed my optibay with that drive. After resetting my mbp a couple of times, the temps dropped back down to regular levels. Weird...
     
  8. Sgt93 thread starter macrumors 6502

    Sgt93

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Location:
    Retired'ville
    #8
    Maybe I should try a reset? Is it easy to do?
     
  9. imeth macrumors regular

    Joined:
    Mar 23, 2011
    #9
    i also have the 13" i5, 2011 8GB crucial ram and 750GB HD black.. all installed yesterday.. loving it.. runs like the stock 320GB
     
  10. Sgt93 thread starter macrumors 6502

    Sgt93

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Location:
    Retired'ville
    #10
    It took abou 2 weeks before mine started to heat up.
     
  11. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #11
    I dunno, imo, it seems normal.

    My current hard drive temperature is 39 deg C or 102 deg F.
     
  12. tekjunke macrumors member

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Location:
    Florida
    #12
    I haven't had any heat problems, but I've had THREE of them fail on me...

    working... working... "click, click, click... screeeeech" dead!
     
  13. Sgt93 thread starter macrumors 6502

    Sgt93

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Location:
    Retired'ville
    #13
    I ended up doing a reset a few times and everything is great. Thanks for the info. :)
     

Share This Page