Weird 3G Issue

Discussion in 'iPhone' started by jw nyc, Aug 12, 2008.

  1. jw nyc macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 31, 2008
    #1
    So I am currently located in Lower Manhattan (although the following issue happens all over NYC)...Basically I have 5 bars of 3G service but when I do a speedtest I get HUGE latency numbers and the max speed is never over 400 kbps and sometimes as low as 45kbps (47 kbps when I just tested)!! When I go to Long Island I get 1-2 bars of 3G service but latency is VERY low and and my speed bumps to about 700-900 kbps. This makes no sense to me. Can anyone explain??
     
  2. nomar383 macrumors 65816

    nomar383

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Location:
    Rexburg, ID
    #2
    I get almost 1500kbps at home with NO 3G bars lol. Makes no sense to me
     
  3. jw nyc thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 31, 2008
    #3
    The other issue is that 3G will just go off randomly and even if I restart the phone it won't reconnect in areas where I sometimes have perfect 3G coverage. Is it possible that at&t is doing work and the 3G network goes down once in a while? Why else would it drop the connection altogether for extended period of times?
     
  4. Cynicalone macrumors 68040

    Cynicalone

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Location:
    Okie land
    #4
    Tall buildings don't go well with 3G signal's, or so they say. We don't have tall building where I live. :)
     
  5. jw nyc thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 31, 2008
    #5
    That's weird. I remember someone once telling me that 3G (UMTS/HSPA) signal penetrate buildings much better than GSM signals. Is this not true?
     
  6. hexonxonx macrumors 601

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Denver Colorado
    #6
    In my house, I get 1-3 bars on 3G while I am on the top floor. Sometimes it can go as high as 1100kbps but it averages about 280-610 or so. Not bad. Beats edge speeds.
     

Share This Page