Weird Battery Usage

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Sebby, Jul 25, 2010.

  1. Sebby macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    London, UK
    #1
    I'm on my second iPhone 4, since my first one had the yellow screen blobs. The battery was great on my first one, but not so good on this one. I restored the same backup, and even did a settings reset to get rid of anything that may cause an issue.

    What's weird is that when I check the usage in Settings > Usage, the standby is correct but the usage is creaping up without me actually using the phone. For example, went to bed last night and usage was around 3 hours and battery level 55%. This morning, it was 3.5 hours and battery was down to 47%. I'd even restarted the phone before going to bed so that nothing was running in the background.

    I'm just DFU restoring my phone to see if that helps. And I might delete and re-add my Google Apps Exchange accounts incase there is something going on there.
     
  2. matthewhotdude macrumors regular

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Location:
    Shropshire, England
    #2
    My usage also goes up when not using it....never noticed before so don't know if it's normal
     
  3. Sebby thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    London, UK
    #3
    It's odd. Usage is now showing as 1 hour 31 minutes (which I don't think is correct) and standby 4 hours 32 minutes (which is correct). Battery is 80%. If I used the phone, it drops 1% pretty much every minute. Something is really not right here, especially compared to my previous iPhone 4.
     
  4. Matthew Yohe macrumors 68020

    Joined:
    Oct 12, 2006
    #4
    Did it check email or anything else during the night?
     
  5. techguy1 macrumors regular

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Location:
    London
    #5
    My battery seemed to be fine for the first week but now it loses 10% when shut down at night and barely lasts a day with twice daily email reading and occasional web browsing during the day.

    Usage stats seem to be non-existent
     

    Attached Files:

  6. Matthew Yohe macrumors 68020

    Joined:
    Oct 12, 2006
    #6
    Read what it says. You have to charge it before it will show stats.
     
  7. Sebby thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    London, UK
    #7
    Push is on, but it always has been so that's not the issue. I'm wondering if the issue is 4.0.1. My last iPhone had 4.0. A few seem to be having issues with 4.0.1.
     
  8. Sebby thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Location:
    London, UK
    #8
    Something is really not right. I charged it over night to 100%, took it off charge at 6.20am and put it in my pocket. Drove to work and didn't touch the phone, and battery is now 98% just 1 hour 10 minutes later (and usage is showing as 7 minutes, which isn't the case).
     

Share This Page