Weird graphics problem.

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Topher15, Sep 2, 2008.

  1. Topher15 macrumors 6502a

    Topher15

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Location:
    London
    #1
    This morning my Mac went completely mental (see pic). All these bright random shapes covered started appearing, sometimes covering the screen, sometimes only small parts. It changed whenever I moved windows around, used Expose, etc. A restart sorted the problem.

    Any idea what caused this? Is it a sign of a video card failure of some kind? Or maybe it just overheated? :confused:

    I'm on a 24" iMac (Alu), Leopard 10.5.4
     

    Attached Files:

  2. O. Frabjous-Dey macrumors regular

    Joined:
    Dec 6, 2006
    #2
    Cool!

    Seriously, that looks like a fried video card to me. Take it into the Bar.
     
  3. Topher15 thread starter macrumors 6502a

    Topher15

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Location:
    London
    #3
    It's the only time it has happened. I have still the end of October until the standard warranty expires/to get Apple Care so I might leave it for a week or so to see if it happens again. (It's gonna be a pain to have to box it up and drag it down to the Apple store.)

    I never turn my Mac off, I just leave it to sleep. Could that be a cause?
     
  4. toolbox macrumors 68020

    toolbox

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Location:
    Australia (WA)
  5. Topher15 thread starter macrumors 6502a

    Topher15

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Location:
    London
    #5
    I don't know what that is or how to do it.
     
  6. Insulin Junkie macrumors 65816

    Insulin Junkie

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    Mainland Europe
    #6
  7. lince32 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 9, 2008
    #7
    I also had exactly the same problem. And i think i'm not alone as well:

    http://www.macusersforum.com/index.php?showtopic=21444

    http://discussions.apple.com/post!reply.jspa?messageID=8253290

    http://www.experts-exchange.com/Apple/Operating_Systems/OS_X/Leopard_MAC_OS_10.5/Q_23770834.html

    By the way I tried yesterday to reset the SNC and the PRAM because i though could be overheat and i also installed Imac fan control to keep it cooler.
    After i did that it did not come back again...yet....
    Will see.
     
  8. Topher15 thread starter macrumors 6502a

    Topher15

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Location:
    London
    #8
    Yeah mine only happened once too.

    I've not taken it into the bar (to much hassle for what is currently a non problem). I'm gonna buy AppleCare in a few days to make sure I'm covered in case it reoccurs.
     
  9. SelfMadeCelo macrumors regular

    SelfMadeCelo

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Location:
    Tulare, CA
    #9
    I know this is old but was it ever solved? I'm having the same problem. Haven't tried resetting the PRAM yet...
     
  10. Topher15 thread starter macrumors 6502a

    Topher15

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Location:
    London
    #10
    It hasn't reoccurred since I made this post. I only sleep my Mac so it could have been overheating. So far so good anyway.
     

Share This Page