Weird Partition "Glitch"

Discussion in 'MacBook Pro' started by PRanjan, Aug 22, 2014.

  1. PRanjan macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2014
    #1
    Hey all,

    I am sorry for posting a question that has been answered a multitude of times, however I feel my situation is a little bit different.

    I will explain what I did in a step by step basis:

    1. Wanted Linux since I am a big user of it.

    2. Installed rEFit, works flawlessly

    3. Tried to Partition:
    - Seemed to have worked, partitioned the Macintosh HD and gave 100 GB to Linux
    - However, I CAN'T see the partition! :eek:

    I know it is there, the 750 GB Mac HD is using 650 GB now, but other than that, the 2nd partition is nowhere to be found. It completed successfully, but it is just not there. I would be fine to delete it and re-install it, however to delete it I need to see it!

    Any guidance would be appreciated.

    Cheers mates.

    Edit: I have the 2013 Macbook Pro i7
     
  2. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #2
    So while in OS X you can't see that 100GB partition at all in Disk Utility?

    Try running the command "diskutil list" (without the quotes) in Temrinal from OS X and post up the output here.
     
  3. PRanjan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2014
    #3
    Once I get home from work I will paste it immediately. To paint a visual picture, the white rectangle that represents the Macintosh HD is there. But part of it is grayed out as well, the part which was supposedly partitioned. I will post a picture of it when I have access after work.
     
  4. PRanjan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2014
    #4
    So here is what I see:

    0: GUID_partition_scheme *750.2 GB disk0
    1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
    2: Apple_HFS Macintosh HD 650.0 GB disk0s2
    3: Apple_Boot Recovery HD 650.0 MB disk0s3
     
  5. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #5
    That looks normal as far as the OS X side of things. So you shrunk the Macintosh HD partition by 100GB then did you add a 100GB partition at the end after that, and if so what format did you make it (because I don't see it there)?

    It looks like you freed up the 100GB but it is not formatted? You should now be able to format it to EXT3 using the Linux installer.
     
  6. poiihy macrumors 68020

    poiihy

    Joined:
    Aug 22, 2014
    #6

Share This Page