Weird Problem.. Please Help..

Discussion in 'iMac' started by soamz, Aug 18, 2010.

  1. soamz macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Location:
    Orissa, India
    #1
    Hi..
    I have a 8mbps broadband plan and I have a PC and a iMAC connected to that line via a router.

    On PC, the browsing speed is sizzing fast .. Page loads in like 1-2 seconds for non-cached pages also..

    While the iMac is taking like 5-10 seconds to load the same page.

    Im using Firefox on both and both are latest versions.

    Dont know, whats happening.

    I need the MAC to be faster, since its the main system, where I work.

    What can be the issue ?

    Help Help...
     
  2. lothar250 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 5, 2006
  3. soamz thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Location:
    Orissa, India
    #3
    Check the attached screenshot..
     

    Attached Files:

  4. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #4
    Try www.speedtest.net on both the Windows and Mac OS X computer and report the results here.

    Can you also provide more specific network settings of the router, the Windows PC and the Mac OS X computer?



    A more descriptive and precise thread title will help cater to the right audience and get you more responses. (see rule #3 under Minor Problems)
    To edit your thread title, just click on the [​IMG] button on the bottom right of your original post and then click the "Go Advanced" button below your message.

    Have you also taken a look at MRoogle, since that question may have been asked several times?
     
  5. soamz thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Location:
    Orissa, India
    #5
    On both, I get the same speed on speedtest.net.
     
  6. aliensporebomb macrumors 68000

    aliensporebomb

    Joined:
    Jun 19, 2005
    Location:
    Minneapolis, MN, USA, Urth
    #6
    Hmm...

    Right click on "my computer" on the pc and go to properties and let us know the specs of the PC involved.
     
  7. soamz thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Location:
    Orissa, India
    #7
    Hi, PC is lower than the MAC.
    PC is just 2.66Ghz and 500GB and 4Gb RAM.

    I dont understand what the system soecs has to do with the browser speeds ?
     
  8. guydude193 macrumors 6502a

    Joined:
    May 15, 2009
    Location:
    MI
    #8
    Mac*. :D :p
     
  9. soamz thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Location:
    Orissa, India
  10. nobias macrumors regular

    Joined:
    Jun 23, 2010
  11. rkaufmann87 macrumors 68000

    rkaufmann87

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Location:
    Folsom, CA
    #11
    This is a common problem it's most likely one of 2 issues.

    1. You are in an area with lots of Wi-Fi networks and many are competing for the same channel.

    To test download and install iStumbler (Google it), look to see what channel you are on and what the other networks are on. Most routers have 11 channels to choose from and most people leave the default channel. If you see you are competing for a channel then locate the utility for your router and change the channel. If you use an Airport Extreme or Airport Express this is very simply done by running Airport Utility.

    2. Your DNS settings are the default settings, these are the settings used by your ISP. Here is an excellent article from Macworld that explains.

    http://www.macworld.com/article/146064/2010/02/troubleshootdns.html?t=234

    Here are instructions on how to change the DNS settings on your iMac.

    1. System preferences
    2. Network
    3. Click Advanced
    4. Click DNS tab
    5. Click + sign
    6. Add 208.67.222.222
    7. Click + sign
    8. Add 208.67.220.220
    9. Click OK.
    10. Exit System Preferences
    11. Try out your iMac and report what happened.

    Regards,

    Roger
     
  12. guydude193 macrumors 6502a

    Joined:
    May 15, 2009
    Location:
    MI
    #12
    I was just pointing out that Mac isn't in all caps. lawl
     
  13. soamz thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Location:
    Orissa, India
    #13
    Just added those to the iMac .

    And someone had suggested me to add Google servers,
    8.8.4.4
    8.8.8.8

    SO, I have those 2 in my modem.

    And I dont have wifi on..

    Now let me restart and try..
     

Share This Page