Weird Screen capture problem

Discussion in 'MacBook' started by krypticos, Nov 24, 2008.

  1. krypticos macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    #1
    i was trying to capture an image on the web the other day from a site im with. well i hit command+control+shift+4 . the camera noise and everything happened like normal but the image never showed up on the desktop like it did the day or so before. i also tried it with 3 and it did nothing also. so if there is a place to change where the pictures go that would be nice to know. if any one can help me i would be very grateful. thank you for your time
     
  2. shady825 macrumors 68000

    shady825

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Location:
    Area 51
    #2
    Mine are saved right to the desktop. It also saves them as .png (I think)
    Is there a way to change the format in which it saves?

    *try command + shift + 3
    I think that's how I do it... (not near computer now, on iPhone)
     
  3. krypticos thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    #3
    yea i have tried com+con+shi+3 and still noise but no image. i looked with spotlight for .png images once and found none of my screen images. thanks though
     
  4. cawesjmu macrumors 6502

    Joined:
    Apr 4, 2004
    Location:
    Richmond, VA
    #4
    3 vs 4

    One of those key combo does the screen capture, and the other does a selection. Maybe you did the selection one, clicked your mouse (which should turn into cross-hairs) and it only captured a pixel? I know you said you tried both, so my last suggestion would be to relaunch finder, and hope it just forgot to refresh. Oops, just noticed, i think the combination is just shift+command+3 (or 4). Leave out the control.

    Found online a related tip I didn't know. "Anyway, it turns out if you press Shift + Command + 4 and then hit Space, your cursor turns to a camera icon and you can grab just the contents of one window." credit
     
  5. krypticos thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    #5
    i tried relaunching finder before but i also tried again. still nothing. thanks though.
     
  6. shady825 macrumors 68000

    shady825

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Location:
    Area 51
    #6
    above poster is right, leave out the "control" button... have you tried that?

    SHIFT + COMMAND + 3


    *****does anyone know how to change the format the pictures are saved in from a screen shot?
     
  7. krypticos thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    #7
    thanks i didn't realize that i was holding one extra key, ok now i fill really dumb plus i read your post wrong the first time there shady825. thank you very much everyone that posted
     
  8. shady825 macrumors 68000

    shady825

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Location:
    Area 51
    #8
    Its all good. Glad you got it working.
     

Share This Page