Western Digital Scorpio Blue HDD issue

Discussion in 'MacBook' started by Wicked1, Jan 24, 2010.

  1. Wicked1 macrumors 68040

    Wicked1

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Location:
    New Jersey
    #1
    Has anyone purchased the Scorpio Blue 500 GB HDD with 5400 RPM speeds and noticed the hard drive seems to slow everything down. I know there is more spindles to search thru, but I had a Hitachi 320GB 5400 RPM in there before and it seems as soon as I upgraded to this disk everything runs slower even when it first boots up loading Safari takes 20-30 seconds sometimes.

    I am in the process of reverting bc I never liked WD disks, I like Hitachi and Seagate, but this is a personal experience preference to anyone.
     
  2. MacDawg macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #2
    My Scorpio Blue is very fast and I have had no problems with it at all

    Woof, Woof - Dawg [​IMG]
     
  3. redwarrior macrumors 603

    redwarrior

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Location:
    in the Dawg house
    #3
    I recently upgraded from a failing 250GB WD Scorpio, and I'm extremely happy with the performance increase I gained.
     
  4. coast1ja macrumors 6502

    Joined:
    Jul 13, 2009
    #4
    are you running leopard or snow leopard??? I think Leopard had some performance issues with hard drives, but they released an update to fix it.

    Perhaps you got a faulty drive or it needs a firmware update or something.
     
  5. johnmbp macrumors newbie

    Joined:
    May 17, 2010
    #5
    Having the same trouble.

    I have the same issue with the WD 500GB 5400 drive. Noticeably slower start up to applications and hangs up some times with video playback. Going to buy a replacement today from another manufacturer.
     

Share This Page