What does a healthy MacBook say under "Firewire"?

Discussion in 'MacBook' started by wesg, May 24, 2009.

  1. wesg macrumors regular

    wesg

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Location:
    Toronto, ON
    #1
    I'm trying to diagnose a MacBook that refuses to communicate with a Canon XH A1 HDV camera. I've tried the many permutations available online, but have gotten no where.

    So I checked System Profiler under Firewire it says Maximum Speed: 400 Mb/s

    Can anyone confirm or deny that this is what a Core 2 Duo MacBook says when all ports are working properly? The camera is currently plugged in, and I see nothing under this tab.

    ... I should add that I'm trying to import using iMovie HD 6
     
  2. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    Yes, the MB is FW400.

    Is the camera on and in Play mode?
     
  3. wesg thread starter macrumors regular

    wesg

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Location:
    Toronto, ON
    #3
    The camera is on and in play mode, with HDV out selected. I had to purchase an extra Firewire cable because my traditional Belkin one is not with me right now, and I think it could be the cable. I suppose it is possible that a cheaper, probably lower-quality cable could be the difference.
     
  4. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #4
    Has it worked before on HDV out?

    Is there another option?
     
  5. wesg thread starter macrumors regular

    wesg

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Location:
    Toronto, ON
    #5
    It's worked before with my Belkin cable, and the other options are AUTO or DV (under Playback STD).

    Shouldn't the camera show up at least under the Firewire System Profiler section?
     
  6. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #6
    I don't have a camera handy to check, so I can't say for sure.
     
  7. fireitfox macrumors newbie

    Joined:
    May 24, 2009
    #7
    Hi,

    I am a similar problem, when i connect my Canon HV20, it does not show under System Profiler / Firewire....

    The cable / camera works fine with a PC..but not on Mac....

    Any suggestion to fix this issue?

    Thanks,

    Cheers!!!!!!
     

Share This Page