What happened to my 3G coverage?

Discussion in 'iPhone' started by Wingnut330, Aug 18, 2008.

  1. Wingnut330 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    Central Ohio - USA
    #1
    I have had my phone since release day and it has been great. I noticed this weekend that my 3G coverage has become very spotty and today I don't have any 3G coverage while 3 of my coworkers have 3G. We all have full bars but I'm on Edge and they are on 3G.

    We all have the latest software update etc but I don't have 3G. Is it the phone or the software?

    Should I take it in to the store to get it swapped?
     
  2. scaredpoet macrumors 604

    scaredpoet

    Joined:
    Apr 6, 2007
    #2
    It's probably neither. If you had coverage before this weekend but not now, then I'd chalk that up to a network issue.

    Are there other people there with AT&T phones? Are they having issues, too?
     
  3. dusters711 macrumors regular

    Joined:
    Aug 12, 2008
    #3
    A bunch of us were having issues this weekend, even though we never had issues before (we talked about it in another thread)... I had no 3G issues here in PA but then last Fri / Sat I had full bars for 3G but no data speed! Someone suggested turning "Airplane" Mode on for a few seconds and then turning it off... that worked for me and I have been fine ever since! But I think it has to be a network thing!
     
  4. dancavallaro macrumors regular

    Joined:
    Jul 13, 2008
    #4
    Happened to me, too - Central NJ. I've had fine 3G speed (600-900 kb/s) up until a few days ago, and now I frequently get periods of time where I get literally 10-20 kb/s on 3G, so I switch to edge and get ~180. This is insane, I was totally satisfied until the last few days, but getting speeds of 10 times slower than EDGE on 3G is INSANE.
     
  5. Wingnut330 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    Central Ohio - USA
    #5
    That did the trick for me. Thanks! I'm really glad I don't have to swap out hardware.
     
  6. scaredpoet macrumors 604

    scaredpoet

    Joined:
    Apr 6, 2007
    #6
    About a year and a half ago, before the iPhone came out, I remeber AT&T reps used to recommend to people that they power cycle their phones about once a day, just to ensure the network doesn't "forget" about you and to avoid any issues. I guess that still might be good practice for those having problems like this.

    I too have noticed that Central NJ has been a little weird over the weekend, particularly around Highland Park and Edison. However New Brunswick and Woodbridge and outwards appears to be okay.
     
  7. dancavallaro macrumors regular

    Joined:
    Jul 13, 2008
    #7
    I'm in Princeton, to be specific, and I've been having intermittent issues with 3G. Right now it's fine, but this morning it was unusable. As in, I couldn't check my mail. It eventually timed out after about 2 minutes of trying to check.
     
  8. nottooshabby macrumors 6502

    Joined:
    Jul 12, 2008
    #8
    This happens to me all the time here at work. I get 3-4 bars of 3G at my desk for 2-3 days then I only get edge for a couple days. No amount of resetting, airplane mode, etc fixes it.
     
  9. affenage macrumors newbie

    Joined:
    Aug 16, 2008
    #9
    Today, in Delaware, was the first time I got incredible (to me) speeds. Inetwork is clocking me at 1- 1.4 Mbps, consistently all day. Up until today I was averaging 300-400 Kpbs.
    I was worried I had a phone with a bad chip until today! Whatever they did in DE over the weekend was really great, especially since last Friday was one of the slowest days. So hang in there, I do think AT&T has been trying some things to improve our speeds.

    sue
     

Share This Page