What is this?

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by culb0743, Nov 23, 2013.

  1. culb0743 macrumors member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    #1
    I keep getting this "Choose Application/ Where is GrowlHelperApp?" window popping up intermittently. It started after playing around in Automator & Keyboard Maestro. How do I get rid of it?
     

    Attached Files:

  2. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #2
    Do you have Growl installed or installed a program lately that wants to use Growl?
     
  3. culb0743 thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    #3
    Yes, I do have Growl Installed; I've installed several programs within the previous week. So, I should select the Growl Helper?
     
  4. Partron22 macrumors 68000

    Partron22

    Joined:
    Apr 13, 2011
    Location:
    Yes
    #4
    That window appears whenever an Applescript is loaded, and the System can't find an App which the script tells to do something: Tell blocks.
    One of your Automator or Keyboard maestro scripts is trying to use "GrowlHelperApp"
    If you don't have:
    ~/Library/PreferencePanes/Growl.prefPane/Contents/Resources/GrowlHelperApp.app
    either install it and select it in the dialog window, or find and eliminate the Applescript that is calling it.
     
  5. culb0743 thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    #5
    Thanks!

    I selected Growl from the list of applications and discovered an app called "Synkron" was asking for the path to GrowlHelperApp. I'm not sure what would cause this behavior. Synkron normally sits in the menu bar and backs up a handful of files on an hourly basis, which kind of explains the frequency of the at which the input box appeared. Seems to be resolved for the time being.Thanks again.
     
  6. MartinAppleGuy macrumors 68020

    MartinAppleGuy

    Joined:
    Sep 27, 2013
    #6
    Is it fine now?
     
  7. culb0743 thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    #7
    Seems to be, the second I selected Growl, I got several Growl notifications from Synkron. I haven't seen the input box since.
     

Share This Page