What just happened to my Power Mac G4 ..?

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Epicc, Feb 26, 2011.

  1. Epicc, Feb 26, 2011
    Last edited: Feb 26, 2011

    Epicc macrumors newbie

    Joined:
    Jan 31, 2009
    #1
    My 2nd Hard Disk gave out a while ago, only temporarily, before my computer somehow miraculously fixed itself, but ever since then, my graphics card hasn't been detected ..
    Has my graphics card just stopped working and my mac started using a built-in one, or is my mac just not detecting it?
    I wanna play AoE3 again :(


    Apple Power Macintosh G4 933 (QS 2002)

    ATY,RADEON:
    Chipset Model: ATY,RADEON
    Type: Display
    Bus: PCI
    Slot: SLOT-2
    VRAM (Total): 32 MB
    Vendor: ATI (0x1002)
    Device ID: 0x5144
    Revision ID: 0x0000
    ROM Revision: 113-77701-225
    Displays:


    Sorry for any stuff I may have left out, a bit new to Macs.
    Also, another random issue, my system preferences disappeared .. is my mac just finally biting the dust? :\
     
  2. Epicc thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 31, 2009
    #3
  3. Justinz macrumors newbie

    Joined:
    Dec 24, 2010
    #4
    Did you try resetting the P-RAM because this happened to me before on my Power Mac G4 MDD 1.25 GHz. My HD would not be recognized so then I clicked on option. It still didn't show it. So put the disc in to restore it and booted from there. And opened disk utility and it didn't show. So i opened the machine and unpluggedd and plugged it back in. Then i reset the P-ram then held down option so i can boot from the HD and it worked.
    Hope this helps!


    Justinz
     

Share This Page