What would happen if I put 2 2GB SO-DIMMS in a Core Duo mini?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by iMpathetic, Jan 13, 2008.

  1. iMpathetic macrumors 68030

    iMpathetic

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    IMBY
    #1
    Well, the title says it all. Would it only address 3.25 gigs, or would it just not physically work?

    Thanks for your help.
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    It'd only see the 3.3~ GB. If the clock is right, it should work.
     
  3. iMpathetic thread starter macrumors 68030

    iMpathetic

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    IMBY
  4. OllyW Moderator

    OllyW

    Staff Member

    Joined:
    Oct 11, 2005
    Location:
    The Black Country, England
    #4
    You need a Core 2 Duo for that.

    Core Duo is 2GB max. (1GB per RAM slot)
     
  5. iMpathetic thread starter macrumors 68030

    iMpathetic

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Location:
    IMBY
    #5
    Is that a real hardware issue, or is that just what Apple says? I recall someone being able to do 3.3GB in a Core Duo mini, but maybe I'm just confused or something.
     
  6. OllyW Moderator

    OllyW

    Staff Member

    Joined:
    Oct 11, 2005
    Location:
    The Black Country, England
    #6
    The answers are here on Macrumors, just take a look in the guides ;)
     
  7. samh004 macrumors 68020

    samh004

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Location:
    Australia
    #7
    It was 3.3GB in a C2D MB, but when the computer used up the entire 3.3GB and started asking for the remaining there were stability issues. However in this case the maximum will be 2GB, as noted. That just means it's a cheaper upgrade for you though :)
     

Share This Page