When my MBP is connected to wifi no other device can connect?

Discussion in 'MacBook Pro' started by Nabooly, Sep 28, 2012.

  1. Nabooly macrumors 6502a

    Nabooly

    Joined:
    Aug 28, 2007
    #1
    I'm having this weird problem. Basically, when my Macbook is connected to my wifi nothing else can connect. Not my iPhone or another laptop I have. I have an Airport Extreme and I have an IPTV connected to it through an ethernet cable.

    I've tried resetting the router, updated my MBP (10.8.2), iOS6, etc...

    When my MBP is not connected to the wifi, everything works perfectly. I can connect my iphone and my samsung series 9 laptop. It's so frustrating because I barely have any signal in my apartment, so I NEED wifi on my phone.

    Anyone have any ideas? :(
     
  2. stuaz macrumors 6502

    Joined:
    Jun 16, 2012
    #2
    This issue most likely points to a problem with your Router to be honest as the laptop wouldn't stop devices connecting. Unless you do have like IP reservation or something similar.
     
  3. Nabooly thread starter macrumors 6502a

    Nabooly

    Joined:
    Aug 28, 2007
    #3
    Well I've reset the router a couple of times. And it works fine, it's only when my MBP is connected that nothing else can connect. How can I check if I have IP reservation??
     
  4. Orlandoech macrumors 68040

    Orlandoech

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #4
    I would reset the router to factory settings. Routers usually have a small push button to do this.
     
  5. Mrbobb macrumors 601

    Joined:
    Aug 27, 2012
    #5
    When your MBP has connected, notice whether the Extreme's WIFI activity light is going crazy even though you are not doing anything with it. There is a condition called Beaconing on network adapters, including WIFI, meaning the adapter is talking incessantly even though it hasn't been told to. By the symptoms describe I suspect MBP's adapter.
     
  6. Nabooly thread starter macrumors 6502a

    Nabooly

    Joined:
    Aug 28, 2007
    #6
    Sorry, Thats what I meant by reset and it didn't make a difference. Same thing happens.

    Airport's light is green....never changes. :/ I hope it's the router causing the problem because I still have warranty on it.
     

Share This Page