Where has the Apple remote function gone?

Discussion in 'macOS Sierra (10.12)' started by gilford, Jan 14, 2017.

  1. gilford macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #1
    Hi everyone, hoping for a bit of help please, very strange problem..........

    I have a Mac Mini server in the lounge along with an iMac in the study, over the Christmas break I upgraded both to OS Sierra as I had time to kill.

    Something very strange has happened after upgrading the Mini - I use it as a Plex server and use my Harmony remote set up as the Apple Remote to control it, it's worked fine for years but after the upgrade nothing!

    I did a quick google and found Apple's solution -

    https://support.apple.com/kb/PH25509?viewlocale=en_US&locale=en_US

    Problem is, on the Mini if I go to advanced security settings I don't have the option there anymore! My iMac in the study has it but on the Mini it has just disappeared?!?!

    Any ideas? Plex is no fun when having to use the keyboard for everything.

    Cheers
     

    Attached Files:

  2. mikzn macrumors 6502

    mikzn

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Location:
    NorVan
    #2
    was there a software / driver for the remote ? Maybe it needs to be re-installed after upgrade?

    Strange that the option does not show for disable and pairing
     
  3. gilford thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #3
    No software needed, it's part of the OS and has been for donkeys years, it shows on the iMac in the study fine and the remote works up there also?

    Very frustrating, poor show Apple!
     
  4. BaggieBoy macrumors 6502

    BaggieBoy

    Joined:
    May 29, 2012
    Location:
    UK
    #4
    I still have the "remote" option on my 2011 Mac mini running 10.12.2.
     
  5. gilford thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #5
    Strange isn't it, could it be a hardware issue? How would I check if the IR is functioning correctly?

    Thabks
     
  6. gilford thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #7
  7. gilford thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #8
    Still the same under a different user. it is as if the option has disappeared?
     
  8. gilford thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #9
    Managed to sort this now, it would appear the Candelair plug in (recommended my Plex) messes up the OS under Sierra, I have now removed said piece of software and all is fine :)
     

Share This Page