which sim to activate on?

Discussion in 'iPhone' started by oililymad, Jun 16, 2009.

  1. oililymad macrumors 6502

    oililymad

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Location:
    UK
    #1
    i am using my sons upgrade to get my 3gs.

    so do i activate it on his (3g) sim and then swap.
    or do i put my (3g) sim in the 3gs and activate it on that?

    or doesnt it matter?

    o2/uk.

    please answer. i am worried i will do it wrong and mess it all up.
     
  2. rushmere macrumors 6502

    rushmere

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Location:
    Auckland
    #2
    I'm doing a similar upgrade on O2.

    I'd planned on swapping the SIMs before activating, which seems like the most logical choice to me. However, if anyone has a definitive answer, I'd be interested to know too!
     
  3. QuietFun macrumors regular

    QuietFun

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Location:
    Meridian, Miss.
    #3
    in the US the phone comes with one and you plug it in and activate it through iTunes. id wait until you got the phone and just use the new one..

    reminder I am in the US
     
  4. oililymad thread starter macrumors 6502

    oililymad

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Location:
    UK
    #4
    ahh.. another option.. another sim.
    i didnt realise the 3gs would come with another new sim.

    if anyone does have the answer, i would be glad to hear it.
     
  5. The Californian macrumors 68040

    The Californian

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Location:
    Surfers Paradise
    #5
    Yah, it seems like the iPhone is the only phone that you get a new SIM card with each one. Kinda seems to defeat the purpose of having a SIM card.
     
  6. Phil A. Moderator

    Phil A.

    Staff Member

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Location:
    Shropshire, UK
    #6
    Wirelessly posted (iPod touch 32GB: Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7A341 Safari/528.16)

    When I went from 2g to 3g I used the old sim and destroyed the new one. I think you'll do the same going to the 3GS as it's the sim that is your identity, not the phone
     
  7. badlt1 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 16, 2009
    #7
    Use your existing sim if it is 3g

    I did this exact thing when the 3g came out, used the daughters upgrade and as I had a 3g sim for my existing phone I plugged it in and then activated, no issues, ATT saw I was using an iphone almost imediately and added the data plan to my Sim. The Sim that came with the iphone went into the daughters existing phone as her sim was deactivated. Had to call and get the MMS and voicemail set back up on her account, but other than that no issues.
     
  8. April Dancer macrumors regular

    April Dancer

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Location:
    Surrey, UK
    #8
    What if it's PAYG? Presumably it's ok to activate with my contract sim as I don't plan to use the new sim.
     
  9. fluffer macrumors member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    #9
    I've just commented on a similar thread. I'm on a Simplicity sim as my contract expired a couple of months ago. Knowing the iPhone was imminent, I held off entering another contract. I have been told that all the functions of the 3G S will only be available on a current 3G S tariff, therefore you cannot use a Pay & Go, or Simplicity Tariff/Sim.

    I was told that I would be able to retain my current sim card (as it's 3G enabled) and the tariff would automatically be transferred (so taking that literally, I should be able to pop my current sim in the new 3G S on Friday).

    @oililymad, I would suggest from that info, that you pop your Sim card in before registering through iTunes but would probably check with O2 before you do.
     

Share This Page