why I get this from cydia (3.1.3)?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by iHasan, Feb 18, 2010.

  1. iHasan macrumors newbie

    Joined:
    Nov 26, 2009
    #1
    I do JB for my iphone 3.1.2 and go the cydia and press "make my life easier"

    today I get:

    "This Device has SHSHs on file for Iphone OS: 3.1.3"

    but my device has OS : 3.1.2 ?!!!
     
  2. Tensakun macrumors 6502

    Tensakun

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Location:
    Akashi, Japan
    #2
    What the hell?

    Hasan-Can't tell you why, but just now I noticed that mine says "3.1.2, 3.1.3"--apparently BOTH SHSHs. If you can even open Cydia, that means you're not on 3.1.3, so in the meantime DON'T 'upgrade' to that version! Then you should be OK. Maybe wiser heads can answer your question here...
     
  3. fishkorp macrumors 68020

    fishkorp

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    Ellicott City, MD
    #3
    That message means that Saurik stored your 3.1.3 SHSH. When the next OS update comes out and Apple stops signing 3.1.3, you can always downgrade to 3.1.3 by pointing to Saurik's server. It has nothing to do with what version you currently have installed.
     
  4. iHasan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 26, 2009
    #4
    you knew that you can not access the cydia if you have 3.1.3 .. and I never have 3.1.3 in my iphone ... My Q is how Saurik get my 3.1.3 ver :confused:

    I was hoping to get the 3.1.2 SHSH in case I have any problem I can get it back
     
  5. FLYING SE7EN macrumors regular

    FLYING SE7EN

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Location:
    Charlotte, NC
    #5
    I've got this same message. Will this allow me to do a restore on my 3.1.2 jailbroken 3GS if something ever went wrong with it? I'm staying FAR away from 3.1.3, so that's not an issue, I'm just wondering if it's safe to sync with iTunes and do a restore if I needed.

    My guess is that it's not safe since the SHSHs are for 3.1.3, but I have no idea how this works. Sorry for the n00bish question but this is my first jailbreak, and I only did it a week ago.

    J.
     
  6. pixelated macrumors 6502a

    pixelated

    Joined:
    Oct 21, 2008
    #6
    Sorry, you are wondering if a stored 3.1.3 SHSH will allow you to restore to 3.1.2?:rolleyes: Its a no anyway
     
  7. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #7
    You don't need to have an OS version on your phone for Saurik to request and store your ECID SHSH. The signature request is all done server-side. Once you click "Make My Life Easier," Saurik stores your ECID on his server. Every time a new OS version comes out, he will have his server request the signature hash (SHSH) for that version. Saurik has SHSHs for my phone for 3.0, 3.1, 3.1.2, and 3.1.3, even though I am sure I never actually ran 3.0 on my phone.

    I know you were hoping to get the SHSH for 3.1.2, but SHSHs are not stored on your phone and there is no way of retrieving them since Apple's server stopped signing 3.1.2 install requests.

    Saurik has begun storing 3.1.3 requests in case they become useful in the future. While it is currently not possible to jailbreak a 3GS on 3.1.3, it is possible that a way will be found in the future. It is also possible that a future upgrade might break some critical feature, causing some people to want to downgrade to 3.1.3.
     
  8. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #8
    I was jailbroken at 3.1.2, but it was after Apple stopped signing it. I needed to have my SHSHs (any, tbh) saved w/ Saurik, so I went ahead and updated to a pwned 3.1.3 ipsw and now it's saved.
    Moral of the story, you CAN get on Cydia on 3.1.3
     
  9. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #9
    You don't need to upgrade to 3.1.3 to get your 3.1.3 SHSH saved. That's foolishness. I am on 3.1.2 JB and have never had 3.1.3 on my phone, but Saurik has my 3.1.3 SHSH saved. The fact is that he would have saved your 3.1.3 hash regardless, as long as you had clicked "Make My Life Easier."
     
  10. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #10
    Is this 3.1.3 SHSH going in stages as I don't yet see the 3.1.3 on my 3GS's. Just the older versions.
     
  11. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #11
    You will probably soon.
    Mine just showed up for 3.1.3 this morning.
     
  12. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #12
    I just read on Saurik's Twitter feed that the queue was stopped by some sort of glitch, but that it is being re-run. He has over a million 3GSes on file, so it will take some time to download all of them. He said on his Twitter the other day that it may be the largest (public) man-in-the-middle attack in history.
     
  13. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #13
    Wow, over a million JB 3GS models with SHSH's saved thru cydia.
    Nice :)
     
  14. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #14
    I wonder how many more millions of jailbreakers with 3GS phones haven't clicked on "Make my Life Easier". :eek:
     
  15. iHasan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 26, 2009
    #15
    thanks ... know I get it. I will hope for the best
     
  16. Solange82200 macrumors regular

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #16
    Ngenerator, quick question, it seems by your sig that you have a 3GS? Is this new or old bootrom? I have the new bootrom, which is a tethered jailbreak. Im assuming I cant update to a pwned 3.1.3 ispw like you have, right? Thanks :)
     
  17. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #17
    I have the old bootrom (thank goodness). Sorry, but from what I've heard, you currently can't updated to a pwned 3.1.3 if you have the new bootrom. I would just hold out for now, as I'm assuming they're going to release some sort of exploit for the new bootroms once the new OS or phone gets released.

    I'm not basing that on fact, just a guess. Good luck!:)
     
  18. Solange82200 macrumors regular

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #18
    Thanks so much for the quick response, I figured that was the case, just making sure though :) I am on 3.1.2 and jailbroken on blackra1n, but my phone is new and wasnt able to save my SHSH files, so Im scarred if I have to restore. Which seems to happen a lot with tethered jailbreak, my phone freezes sometimes when installing things in Cydia that require a reboot. Usually the only way to fix it is to restore, so Im in trouble. Hopefully by the time it happens again something will have changed! Thanks again
     
  19. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #19
    If you have a tethered JB and the phone requires a reboot you dont have to restore it.
    You just restart the phone using blackrain.
     
  20. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #20
    True, both my and wife's 3GS phones, both jailbroken on 3.1.2 have now stored 3.1.3 as well.
     
  21. Solange82200 macrumors regular

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #21
    I know that, what happens though, and this has happened to me four times since December when I got the phone, is that the phone freezes and wont restart. So I press and hold the power button and the home button to do a hard reboot, run blackrain as usual to get it started, and then when it gets to the unlock screen, nothing happens. I cant slide to unlock or anything, it is in a frozen state. If I restart again, it just repeats the same process. The phone becomes unusable unless I restore.

    The last problem I had with my phone was installing Firmware Faker 3.1.3 from Cydia, it completely destroyed my phone. After it restarted, it went to the slide to unlock screen, but instead of the regular slide to unlock screen, I got the symbol underneath saying I needed to hook it up to itunes, and if I slide the slider, it would let me only make emergency calls, without unlocking the phone. It just kept doing that no matter what I tried. I finally tried to restore it using my saved SHSH blobs, but Itunes kept giving me error 23. I gave up after 2 days and trying it on 4 computers, and just went out and bought a new iphone. I was going to just upgrade the broken one to 3.1.3 and sell it on ebay, to whomever didnt mind a phone that couldn't be jailbroken for now, but it wouldnt even let me do an official restore. Kept giving me the same error. So basically I have to take it to Apple this weekend and get a replacement and then sell that one.

    Luckily the new Iphone I had gotten was still on 3.1.2., but since Apple isnt signing the 3.1.2 SHSH blobs, if something happens and my phone freezes on Cydia like the other one kept doing, I cant restore at all without losing my jailbreak.
     
  22. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #22

    Sounds like a hardware issue.
     
  23. Solange82200 macrumors regular

    Joined:
    Mar 15, 2010
    #23
    You are right on, I looked up the error code on Apple's own website, and it said that error code 23 is related to hardware errors. I knew this would happen to me, I just knew it. When Apple released 3.1.3, and Geohot and others were saying that people who upgraded to 3.1.3 were morons basically (I partly agree with that, not saying they are morons, but people are stupid to just upgrade blindly), and how they didnt want to release anything because it wasnt worth it to help people who messed up their own jailbreak.

    Anyway, I kept saying over and over that even if you do everything right, what if your phone screws up and you have to get it replaced. You may not be able to jailbreak, and it's not really your fault. And sure enough, that is what is kind of happening to me.
     
  24. DeuceDeuce macrumors 6502a

    DeuceDeuce

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Location:
    San Dimas, CA
  25. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #25
    Bad luck bro.
    All you can do is bring it in for a replacement and hope for a 3.1.2 version pre-installed.
     

Share This Page