Why is imovie doing this?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by iPowers, Jun 30, 2007.

  1. iPowers macrumors 6502

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Location:
    Arizona
    #1
  2. Fleetwood Mac macrumors 65816

    Fleetwood Mac

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Location:
    Canada
    #2
    One of my projects did this the other day.

    My only solution was to empty the iMovie trash, restart, and re-render everything. It worked fine the second time.
     
  3. iPowers thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Location:
    Arizona
    #3
    So basically:

    1. empty the trash in the imovie project
    2. Restart the computer or imovie?
    3. Start over and repaste it? Or do you mean just make a new project and trying it in there.

    And thank you for the help
     
  4. Fleetwood Mac macrumors 65816

    Fleetwood Mac

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Location:
    Canada
    #4
    2. Restart the computer.
    3. Just open the project file and export it again.
     
  5. iPowers thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Location:
    Arizona
    #5
    I did exactly what you said and for some reason it still won't work.
     
  6. Fleetwood Mac macrumors 65816

    Fleetwood Mac

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Location:
    Canada
    #6
    What kind of clip is right after it freezes?

    Is it a title, or a video, a picture maybe? Do you have a transition there?
     
  7. iPowers thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Location:
    Arizona
    #7
    well the videos were originally gif images but they were converted into m4v files, and then I use an order to make it work. For some reason, at one of those clips, it goes out. I made one before the next 2 and it was just fine.

    the other 2 had a clip freeze and it went out. Now, I did try deleting it and then another one froze when I exported it. It is really weird.
     
  8. Fleetwood Mac macrumors 65816

    Fleetwood Mac

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Location:
    Canada
    #8
    All the clips that are freezing are converted m4v files? Do any of the m4v render correctly before it freezes? I'd try converting those files to a different format before putting them into iMovie.
     
  9. Arkanok macrumors 6502a

    Arkanok

    Joined:
    Feb 13, 2007
    #9
    I had this happen to me one time too. I had a few video clips i recorded with my canon still camera, and the first clip worked fine, no freezing, but the second clip kept freezing just the same way. I got around it, however it was a bit time consuming. I just made a new project, and converted that clip into a h.264 format at a higher resolution, then used the h.264 one instead of the original .avi. It worked, but i dont know why i had to do that since many other clips from the same source worked fine.
     
  10. iPowers thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Location:
    Arizona
    #10
    I don't understand at all. I did all the ideas you said and it still won't work.
     

Share This Page