Why is there Vista loading bar when I start Win 7 on Parallels?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by jon08, Feb 13, 2010.

  1. jon08 macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2008
    #1
    I just ran my bootcamp partition for the first time on my newly installed Parallels. But when I ran it for the second time, the Win 7 loading icon no longer popped up. Instead, the Vista loading bars appeared and now appear each time I run Parallels, though Win 7 desktop will load up after the Vista loading bar.

    Why is that?

    Btw, the only thing I really changed was the no. of processors that Parallels uses and the amount of RAM, and I renamed "My Boot Camp" to "Windows 7 Ultimate", but I don't see how it could have affected anything.
     
  2. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #2
    Disable "Tune Windows for Speed" and you'll get the boot screen back.
     
  3. jon08 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2008
    #3
    Where can I disable that?
     
  4. Cam42 macrumors member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    #4
    In your control panel, under Administrative options or Power options. Can't remember which.
     
  5. jon08 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2008
    #5
    You mean in Windows' Control Panel?
     
  6. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #6
    Within Parallels. I don't have parallels installed so this screenshot from google would have to do.

    [​IMG]
     
  7. Cam42 macrumors member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    #7
    Yeah, windows control panel.
     
  8. jon08 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2008
    #8
    Umm, apparently it's within Parallels..
     
  9. Cam42 macrumors member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    #9
    whoops. There's a similar setting in Windows control panel.
     
  10. jon08 thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2008
    #10
    Ok I turned that "Tune Windows for Speed" thing off in Parallels, however, it didn't help. What is that setting even supposed to do?

    Btw, I now also get the Vista loading thing when I try to boot into BootCamp from OS X. Why does that happen and how to set it back to Windowa 7 logo??
     
  11. amon91 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 15, 2010
    #11
    Haha yeah, that also happens with netbooks in order to reduce system load. Here's a good tutorial on how to make it show the default bootscreen.
     

Share This Page