Why No Shuffle CDs option in 3.0?

Discussion in 'iPod touch' started by Enigmafan420, Jun 27, 2009.

  1. Enigmafan420 macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #1
    With all the cool stuff Apple has added-why can't they add a Shuffle CDs option? I still use my Gen 5.5 80GB iPod more than my touch FOR MUSIC, because it is far better at playing music then the touch is.

    This doesn't seem like it would take much! None of the "extended preferences" I have tried actually shuffle CDs even though they claim to.

    C'mon Apple-I know I am not the only one wanting this feature!
     
  2. Enigmafan420 thread starter macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #2
    Hmm-I can't be the only one out there perturbed with this issue?

    Has anyone found a hack that will actually shuffle CDs (and I mean one that works, not one that claims to work :) )
     
  3. ss957916 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 17, 2009
    #3
    The iPod Touch doesn't play CDs.

    But it does shuffle.
     
  4. danny_w macrumors 601

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Location:
    Austin, TX
    #4
    Like you said, a standard iPod is far better at playing music than the Touch or iPhone are, so I never use the iPod feature of my iPhone. To me the iPod feature is a total waste as I would much rather use my iPod 5.5G just like you do.
     
  5. Enigmafan420 thread starter macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #5
    Pretty sure you know what I meant-it obviously doesn't play CDs. It also doesn't shuffle them (or complete albums if you prefer).
     
  6. Enigmafan420 thread starter macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #6
    I guess I am tired of having to carry the 5.5G. I would love to shuffle CDs (albums) on the iPod touch or even iPhone.

    Course, I would love a 64GB iPod touch too-maybe in September...
     
  7. old-wiz macrumors G3

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Location:
    West Suburban Boston Ma
    #7
    I thought it did shuffle? Or is the OP thinking of shuffling multiple albums? I use shuffle within a playlist and it works fine.
     
  8. Enigmafan420 thread starter macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #8
    Yeah I mean shuffle multiple albums-play an entire album then randomly pick another and play it all the way through.

    I listen to a lot of trance, and shuffle songs just doesn't work with trance music.
     
  9. bndoarn macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 16, 2008
    #9
    there's a way to do it but you have to jailbreak and edit a .plist. just do a quick google search for "enable album shuffle on iPod touch"
     
  10. Enigmafan420 thread starter macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #10
    Thanks I will try that-I am JB and don't mind snooping around with SSH. :)
     
  11. Enigmafan420 thread starter macrumors 6502a

    Enigmafan420

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    Puget Sound, U.S.A.
    #11
    Were you talking about this:

    http://forums.ilounge.com/showthread.php?t=216688

    I actually had this hack working on 1.1.4, but it hasn't worked since then :(
     

Share This Page