WiFi calling

Discussion in 'iPhone' started by minicard, Sep 16, 2015.

  1. minicard macrumors regular

    minicard

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Location:
    Oregon
    #1
    I thought with IOS 9 update that ATT phones would have wifi calling. I tried to turn it on but said it wasn't supported in my area.
     
  2. Chatter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 10, 2013
    Location:
    Uphill from Downtown
    #2
    ATT is "working on it" for years now. Whatever. Until they allow it, unfortunately nothing can be done.
     
  3. MuGeN PoWeR macrumors 68000

    MuGeN PoWeR

    Joined:
    Jun 29, 2011
  4. mblogsd macrumors member

    Joined:
    Aug 14, 2013
    Location:
    Here
    #4
    I've been using it on beta for awhile now in Ohio.
     
  5. mjcxp macrumors regular

    Joined:
    Jul 12, 2008
    #5
    I am pretty sure you need to be on a unlimited phone calling plan for it work. I am still on the 450 minute plan and it does not work for me.
     
  6. questionmark32 macrumors regular

    Joined:
    Sep 23, 2013
    #6
    I spoke to an AT&T rep and they said AT&T is awaiting approval from the FCC for a commercial release.
     
  7. itsmefudge macrumors regular

    itsmefudge

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Location:
    Middle of the Pacific
  8. dunxxx macrumors regular

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Location:
    SF, CA
  9. ijoelpod macrumors member

    ijoelpod

    Joined:
    Sep 13, 2014
    #9
    I use it on T-Mobile and the quality is outstanding
     
  10. Cayden macrumors 6502a

    Cayden

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Location:
    Utah
    #10
    I've been using it here in Utah and I have had a horrible experience with it. It never ever works for me. Whenever I call someone over Wifi calling they can't hear me, but if I just turn wifi off then call them back they hear me just fine
     
  11. Epyon790 macrumors member

    Joined:
    Sep 12, 2014
    #11
    AT&T works by markets. AT&T saying it supports wifi calling means nothing if the market isn't ready for deployment. Here in SFL it was working during the iOS9 Beta, but now for the official release it doesn't. Seems to me they were testing but now have it disabled.
     
  12. sjperformance macrumors 6502

    Joined:
    Oct 7, 2013
  13. jabrown93 macrumors member

    Joined:
    Apr 29, 2015
    Location:
    Los Angeles
    #13
    I'm on the GM release from last week and it's still working. In Los Angeles
     
  14. TG1 macrumors 6502a

    TG1

    Joined:
    Feb 21, 2011
    #14
    Still a no go for Verizon iPhones too. This sucks because the concrete building I work in muffles cell signals to unusable levels and we have quality wifi available. Hopeful they'll make it available soon.
     
  15. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #15
    They're taking forever just like with everything else.
    I hope they don't enable it only for some plans and not others.
    Maybe another way for them to get the old plans users to switch to mobile share.
    Wouldn't surprise me.
     
  16. Cayden macrumors 6502a

    Cayden

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Location:
    Utah
    #16
    I just barley received this text and I guess it's becoming official in certain areas now
     

    Attached Files:

  17. jabrown93 macrumors member

    Joined:
    Apr 29, 2015
    Location:
    Los Angeles
    #17
    Just got that too
     
  18. john991 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 30, 2014
    Location:
    Ontario
    #18
    In Canada on Rogers it doesn't work. We keep getting please contact your carrier. I contacted my carrier who claim I need a VoLTE voice plan for wifi calling. ( I don't believe I need this to get wifi calling thou)
     
  19. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #19
    Weird.
    I don't think VoLTE would have anything to do with that.
    Wifi calling is done when connected to Wifi.
    Sounds like an AT&T rep making stuff up as they go.
     
  20. imlynxy macrumors 65816

    Joined:
    Mar 8, 2012
    #20
    Has anybody tried to change his Primary Place of Usage under profile to the area, where vowifi is active? When volte came to Boston I asked them to change my Place to Boston university and got volte same moment they process it. Now you don't need to call them, you can change it under user profile in your OLAM. BTW: Don't forget to change it back, it affects your taxes.
     
  21. Jordan921 macrumors 68040

    Jordan921

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    Bay Area
    #21
    Incorrect. I am not an unlimited phone calling plan and have it in Bay Area California.
     
  22. AdrianT macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    #22
    They were having problems with it yesterday with the contact your carrier error, its fixed now and works great on Rogers. If you have Rogers One Number, you need to get them to remove it from the account for it to work properly.
     
  23. AppleChic76 macrumors 6502

    AppleChic76

    Joined:
    Sep 13, 2014
    #24
    I find it switches on and off a lot though--at least in my house. When it's on, though, the quality is great. But I already thought that of its on Wifi calling. I actually took a call right after I switched in May that was so clear I couldn't believe it.
     

Share This Page