Wifi Connected, No Internet

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by benzidirk, Jul 23, 2014.

  1. benzidirk macrumors newbie

    benzidirk

    Joined:
    Jul 23, 2014
    #1
    Hi there,

    I installed OSX Yosemite yesterday on my MacBook White Late 2009 Model. It's working great except from the wifi. It's connected but I don't have internet. If I turn the wifi off and on again I do have internet for 10-15 seconds and then nothing again. I tried static IP, dns, dhcp etc. nothing fixed the problem. I change the encryption of the wifi, I changed the channel, I changed the password.

    Any suggestions?
     
  2. Bruno09 macrumors 68020

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Location:
    Far from here
    #2
    Hi,

    use the big gun :

    Turn the wifi off, move this folder to the trash, and restart the Mac :

    Macintosh HD / Library / Preferences / SystemConfiguration
     
  3. benzidirk thread starter macrumors newbie

    benzidirk

    Joined:
    Jul 23, 2014
    #3
    I will try it even though it seems odd since it's a fresh installation. and it's only 1 day old.
     
  4. Bruno09 macrumors 68020

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Location:
    Far from here
    #4
    Yes sure, but the problem is either in this Folder or in Keychains (assuming there is no hardware problem).

    However, I forgot something very important : repair the permissions in Disk Utility, then restart and test the connexion.
     
  5. benzidirk thread starter macrumors newbie

    benzidirk

    Joined:
    Jul 23, 2014
    #5
    Must I try that before deleting the folder? It is definitely not a hardware problem as it was working fine before on Windows 8.1 that I had installed on this MacBook.
     
  6. Bruno09 macrumors 68020

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Location:
    Far from here
    #6
    Yes do the permissions repair first.

    If the problem in not solved, move the SystemConfiguration folder to the Trash, without emptying the Trash.

    Also check with another device that your Internet access is actually working (wirelessly) ...
     
  7. benzidirk thread starter macrumors newbie

    benzidirk

    Joined:
    Jul 23, 2014
    #7
    I'll try that now. Internet is working with another device. Double checked already.

    ----------

    Repair permissions is greyed out. Now what?! I clicked Command+I and it says "Can Repair Permissions : No"
     
  8. Bruno09 macrumors 68020

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Location:
    Far from here
    #8
    Mmmm....

    Boot up from the Recovery partition (*), select Disk Utility, select Macintosh HD in the side bar of Disk utility : can you repair the permissions from there ?

    If yes, do it.

    Then restart.

    (*) "Reboot the computer, and hold down the cmd-R keys while its rebooting. That will get you into the recovery mode".
     

Share This Page