Wifi Problem (Hardware or software??)

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by yashirods, Jan 3, 2008.

  1. yashirods macrumors newbie

    Joined:
    Jan 3, 2008
    #1
    my iphone is a v1.1.1 fully unlocked phone. it is jailbreaked too. I am facing some problems with the wifi. Cant detect wifi and lose connection easily.

    i tried to connect to my home's router and i need to be very close to recieve a detection of the network ( it's unsecured). whenever i get connected the wifi bar is full as soon as i start to access youtube or anyother interenet apps it will drop to one bar or disconnect. when i step around 7 steps from the router i cant even recieve the detection of the network. my macbook which is in the other room have no problems at all in connecting to the router.

    i tried all sorts of troubleshooting playng around with the dns settings and even changing the channels but to no avail.

    i decided to proceed to a hotspot to try instead. my phone cannot detect any network at all. tried at starbucks and mac. nothing

    Thus my verdict was something was wrong in my phone.
    but is it the hardware problem as in the anthena is spoilt or is it due to the software problem. anyone facing the same problem b4? i would really appreciate any solutions to solve my problem!

    thanks
     
  2. bbplayer5 macrumors 68030

    Joined:
    Apr 13, 2007
  3. yashirods thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 3, 2008
    #3
    oh no...... change the anthena??
    what should i do?
     
  4. zombieprom macrumors newbie

    Joined:
    Sep 17, 2007
    #4
    i'm having sort of the same problem too, except the iphone is saying it's connected, but the edge E is still at the top of the screen. wifi will flash for a second and go back to edge but it will still say its connected. jailbroken 1.1.2. i have restarted many times.

    heres a pic
    [img=http://img220.imageshack.us/img220/8747/20080103173039ci2.png]
     
  5. yashirods thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 3, 2008
    #5
    hi, does your phone still carry on searching for other networks even if is connected.
    there will be a sun icon that will keep rotating once in 5 secs looking for other network?

    can your phone connect to hotspots? or should i say even detect them?

    i need help man!
     
  6. McGiord, Jan 3, 2008
    Last edited: Jan 30, 2011

    McGiord macrumors 601

    McGiord

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Location:
    Dark Castle
    #6
    Check if you have SSH running on your iPhone it may be creating a conflict/traffic in your iPhone's WIFI .
    Use the Service's app to disable EDGE and SSH and test only with WIFI.
    Also test it disabling the WIFI Auto Detec feature and connect manually to your wifi network.

    Check any other app that may be trying to use your network connection in your iPhone.

    Also there is an app called SysInfo that may help you know what is going on with your iPhone (processes, etc.)

    I hope this enlighten some gurus out there to help you better, I am just shooting some ideas. I'm not sure if they are going to work for you or if they are really causing the problem.
    ________
    Yamaha maxim XJ750 specifications
     
  7. yashirods thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 3, 2008
    #7
    i tried what u ask me to do. it still cant work. i have to be very close to the router to detect the network and then the connection would be unstable. a fren ask me to restore the phone but must i unlock the phone again and jailbreak again after the restore? ( do everything again?) o.o.b 1.02 now runninf v1.1.1
     
  8. yashirods thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 3, 2008
    #8
    i just restore the phone but the wifi still got this problem. anyone can help??
     

Share This Page