wifi streaming is buffering on LTE it doesnt

Discussion in 'iOS 6' started by berniefl36, Sep 27, 2012.

  1. berniefl36, Sep 27, 2012
    Last edited: Sep 27, 2012

    berniefl36 macrumors member

    Joined:
    Sep 27, 2012
    #1
    when im watching a movie or streaming live tv on my iphone 5 ios 6 the video buffers a lot but when I do the same thing on LTE it works perfectly,,no buffering,,is there a problem with my wifi or is this just a bug on ios 6,,worked fine on my iphone 4,,the phone came with ios 6,,should I restore AGAIN as new or maybe from a backup might be better? any ideas
     
  2. Dhelsdon macrumors 65816

    Dhelsdon

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Location:
    Canadian Eh!
    #2
    There seems to be a bug that is causing people to use excessive data when they think they are using wifi, it could be somewhat related to your issue. Do you ever notice slower speeds using another device on the same network, it's quite possible that your wifi is in fact slower then LTE.

    It wouldn't be my first guess but it might be worth monitoring your data usage closer and try to pay attention to how much data your using before and after 'strenuous' tasks like streaming video and large downloads.

    I hope this helps!
     
  3. berniefl36 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 27, 2012
    #3
    do you think I should restore my iphone to new or from back up eventhough my phone came on ios 6,,will it make any difference?
     
  4. berniefl36 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 27, 2012
  5. Rayfire macrumors 68020

    Rayfire

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Location:
    PNW
    #5
    I'm having the same problem. My iPhone 4 on iOS 6 doesn't even have this problem but my iPhone 5 can't even stream anything on wifi but work perfectly on LTE. Anyone found a solution to this yet?
     
  6. berniefl36 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 27, 2012
    #6
    Atleast I'm not the only one,,,maybe they will fix it in the next update?? Any ideas anyone ? Thanks
     
  7. swordfish5736 macrumors 68000

    swordfish5736

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Cesspool
    #7
    Download the speedtest.net app and check your wifi speeds
     
  8. Rayfire macrumors 68020

    Rayfire

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Location:
    PNW
    #8
    I'm thinking of getting my iPhone 5 swapped but some people on the Apple discussion boards also said even the replacement iPhone have the same issues.

    I'm getting my usual 20Mbps download speed
     
  9. Tea-Aholic macrumors 6502

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Location:
    Melbourne, Australia
    #9
    I'm not sure what you're streaming, but doesn't Wi-Fi stream a higher quality )eg HD) while the cellular network connection (whether on LTE or 3G) will stream a lower quality version?
     
  10. berniefl36 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 27, 2012
    #10
    I'm streaming live http tv ,, looks like the same quality on wifi than LTE,, except LTE doesn't buffer like wifi video does,,,my wifi speed is also around 22mps,, so it's not the wifi speed,, software bug maybe?
     
  11. Rayfire macrumors 68020

    Rayfire

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Location:
    PNW
    #11
    I'm looking at other threads even radio streaming apps are not working fine anymore. I wonder if its really a software or hardware issue. It sucks though, can't stream anything properly on wifi. I'm waiting out a software update, if that doesn't help, then I'll get it swapped.
     
  12. xraydoc macrumors demi-god

    xraydoc

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Location:
    192.168.1.1
    #12
    My bet - it's your ISP's DNS server causing the choke point. That's why is doesn't occur when you're on LTE/3G.

    Change your DNS server to Google's (8.8.8.8 and 8.8.4.4) or OpenDNS (can't recall the address off hand). I'm betting you'll see much better results.
     
  13. Rayfire macrumors 68020

    Rayfire

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Location:
    PNW
    #13
    That didn't work for my iPhone 5 on my end, while my iPhone 4 on iOS 6 is working fine
     

Share This Page