wifi sync

Discussion in 'iPhone' started by BLOND37, Oct 18, 2011.

  1. BLOND37 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #1
    i have gone thru the directions 3 times.. how do i know if its working right.. i dont think it is.. i have it on the same wifi network, plugged into charger, ticked the thing in itunes..

    a friend said on his he sees the two arrows making a circle.
     
  2. bmms8 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 19, 2007
    #2
    you want to manually do it. in itunes youll see your iphone under devices, you can right click and sync, or on your phone go to settings general itunes wifi sync and sync now. good luck
     
  3. BLOND37 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #3
    *confused puzzled look*

    that defeats the purpose of auto wireless sync?

    and i did that
     
  4. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #4
    Open iTunes on your mac?
     
  5. BLOND37 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #5
    yea.. every time.

    ----------

    i know anything is possible but is it possible it dont work
     
  6. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #6
    Have you tried "Sync Now" in setting to see if it's working?
     
  7. Uabcar macrumors 6502

    Joined:
    Aug 31, 2009
    #7
    Make sure that under the pref/device setting in iTunes you don't have the box checked that disables auto-syncing. Think it's the top box (not in front of my mac right now).

    I was having an issue where I could initiate a manual wifi sync- but it would not do it automatically when I plugged it into the wall-charger. This was my issue.
     
  8. xraytech macrumors 68020

    Joined:
    Mar 24, 2010
    #8
    When all is set up correctly, every time you open iTunes your iDevices will pop up in the iTunes side bar and begin to sync.
     
  9. matrix07 macrumors 68040

    matrix07

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #9
    Or maybe he also backup to iCloud.
     
  10. BLOND37 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #10

    i'm confused.. its supposed to be automatic (and when not conncted to the macbook)

    ----------


    ugh prevent is CHECKED
     
  11. gwhitta macrumors member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    #11
    It's both automatic and manual. It syncs automatically whenever plugged into power and connected to wifi (and your computer is awake with iTunes open). You can also force it to sync any time from Settings>General>iTunes wifi sync, for which it doesn't need to be plugged into power.

    The way to check if it's working is to connect your phone to iTunes via USB (which you need to do once anyway) and then disconnect it. If the phone disappears from iTunes' device list on the left, it's not set up for wifi sync. It should stay there in the list because it's still connected via wifi. If the device does disappear, hard reset the phone, that fixed it for me.

    And yes make sure the wifi option is enabled in iTunes.
     
  12. BLOND37 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #12
    blond 37 runs up to uabcar.. big hug and kiss!!!! that worked
     
  13. Uabcar macrumors 6502

    Joined:
    Aug 31, 2009
    #13
    Woot! Gold star for the day.
     
  14. bripab007 macrumors 6502

    Joined:
    Oct 12, 2009
    #14
    But I don't necessarily want it to auto-sync the second I connect it to external power source, either.

    Can someone confirm whether or not you need to have "auto-sync when this device is connected" turned on in iTunes in order for wi-fi sync to work?
     
  15. Uabcar macrumors 6502

    Joined:
    Aug 31, 2009
    #15
    you don't need 'auto-sync...' turned on for wifi sync to work- you'll just need to manually initiate a wifi sync via the iPhone settings menu.
     
  16. BLOND37 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #16
    ok we still gots problems.. .. i thought was AUTOMATIC..?

    it only syncs if i do it manually..

    i thoguht.. i come home plug it into the outlet cord or whatever and it syncs?
     

Share This Page