Will cyclemeter work with new maps app?

Discussion in 'iOS 6' started by tmt, Sep 20, 2012.

  1. tmt macrumors member

    tmt

    Joined:
    Mar 8, 2009
    #1
    Will the cyclemeter app work if I upgrade to ios6 on my 4s?
    Would be a real shame as it´s a great app.
    /J
     
  2. SinkOrSwim macrumors regular

    SinkOrSwim

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Location:
    California
    #2
    Cyclemeter doesn't need the Apple maps. It tracks you and the route, stops and gos.
     
  3. tmt thread starter macrumors member

    tmt

    Joined:
    Mar 8, 2009
    #3
    I didn´t know that :eek:
    So it´s even better than I thought.
    Thanx for ultra quick reply :D
    /J
     
  4. sessamoid macrumors member

    Joined:
    Aug 18, 2011
    #4
    Cyclemeter doesn't require a data connection, but it does use the maps api. With iOS6, it now uses Apple's maps rather than Google-sourced maps with no obvious change in functionality.
     
  5. tmt thread starter macrumors member

    tmt

    Joined:
    Mar 8, 2009
    #5
    OK, so whatever app is used it´s still some kind of standard map.
    Thanks, I just want to know how far I´ve commuted :)
    /J
     
  6. airlog macrumors newbie

    Joined:
    Aug 23, 2012
    Location:
    UK
    #6
    Unfortunately where I live in the UK it has made the app useless :( Whereas I used to get lovely detailed satellite images, I now get black squares with no entry signs on them. Only by zooming out a lot can you get the satellite image but at the zoomed out scale it is useless. Unless this is fixed ASAP I won't be upgrading to an iPhone 5 - I'll be looking at a Samsung Galaxy S3 instead :)
     
  7. OllyW Moderator

    OllyW

    Staff Member

    Joined:
    Oct 11, 2005
    Location:
    The Black Country, England
    #7
    Thanks for the warning. It's one of my favourite apps so this is yet another reason to stay on iOS 5.
     
  8. tmt thread starter macrumors member

    tmt

    Joined:
    Mar 8, 2009
    #8
    Actually it works pretty good. But I have to agree the maps aren't as detailed as before.
     
  9. NedBookPro macrumors 6502

    Joined:
    Feb 13, 2011
    #9
    Ditto.

    I use Runkeeper. Works, but maps not as detailed.

    Wish that apple and google could have come to an agreement.
    Google do have the best maps, and they've been in it for years.

    No point for apple to try and compete on it. They should embrace it.

    .
     
  10. cyks macrumors 68020

    cyks

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    Westchester County, NY
    #10
    I'm another RunKeeper user and wished my maps still worked. I'm now running/ biking in a barren landscape with no reference on where I am.
     
  11. NedBookPro macrumors 6502

    Joined:
    Feb 13, 2011
    #11
    Yeah it's a hassle dude...

    I just wish apple would start to think clearly on these things. There's just too much wrong with iOS6. I just had a spray in another thread.

    What bewilders me most is how most apple users just accept whatever apple dish up. It's terrible.

    .
     

Share This Page