will iphone 3g work as an ipod touch without a sim?

Discussion in 'iPhone' started by thisyo, Oct 5, 2008.

  1. thisyo macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2008
    #1
    I want to know if the iphone 3g could work as an ipod without a sim in it or with another network sim(without hardware unlock). Will the WiFi and GPS function?. and can I sync my music with Itunes? Please help me out.
     
  2. thisyo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2008
    #3
    Is there a work around?
    If I put an old at&t Gophone sim in... would it work?
     
  3. Mr. Giver '94 macrumors 68000

    Mr. Giver '94

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Location:
    London
    #4
    It needs to be fully activated with the proper SIM card for you to be able to access any of the features, including GPS/Maps and iPod. Your best work around is to buy an iPod Touch.
     
  4. Jonnyfive macrumors regular

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Location:
    British Columbia
    #5
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5F136 Safari/525.20)

    Dang. That's kind of stupid. You should be able to still use it
     
  5. threezero macrumors 6502

    Joined:
    Aug 22, 2008
    #6
    wait even after you activate it thru itunes and you take out the sim card it would not function?? i though it would be like in airplane mode???
     
  6. thisyo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2008
    #7
    the phone is already activated with at&t... but the sim has been taken out. Read at gizmodo that once activated with at&t, you can use the at&t gophone service without the need to unlock or jailbreak?. If this is true , then I should be able to use it as an Ipod touch... am i right on this?
     
  7. dccorona macrumors 68020

    dccorona

    Joined:
    Jun 12, 2008
    #8
    well yea but if its activated then your paying the monthly bill for it anyway so why not just use it as a phone

    however if you keep your service for a month and then call ATT and say you switched phones and give them the IMEI of your new one perhaps you could return to an old phone and use the iPhone as an iPod

    however, why not just do so to remove the data plan in that case and continue to use the iPhone as a phone, and just switch sim to the old phone occasionally
     
  8. lamadude macrumors 6502

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Location:
    Brussels, BE
    #9
    Why not just jailbreak? It only takes 5 minutes...
     
  9. Fonzijr1964 macrumors 68000

    Fonzijr1964

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    Maryland
    #10
    they said at lunch you could use the 2.5G as a iPod so i dont see y not
     
  10. thisyo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2008
    #11
    True. I think I'll rather put a Turbo sim and get it going with any other mobile network.

    Which one is the best known working unlock sim out in the market?
     
  11. Inukami macrumors 6502

    Joined:
    Jul 11, 2008
    #12
    Whats everyone smoking these days? Yes you can use it as an ipod touch. Only thing is GPS won't work unless under wifi because it needs to download the maps. Rebelsim is your best bet for hardware unlock.
     
  12. oftheheavens macrumors 68000

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Location:
    cherry point
    #13
    yes you can

    dude yes you can, just put in to DFU mode and quickpwn that sucker. done now it works. i have one like this now.
     

Share This Page