Will mac support Triple RAID-0?

Discussion in 'Mac Pro' started by BPestilence, Oct 29, 2010.

  1. BPestilence macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2010
    #1
    Hello.

    Today i reasearching information, about can mac (10.5.8 exactly) support software raid-0 (stripe) (using disk utility) of 3 disk of 500-1000GB size?

    And 1 more disk(1-2TB, no raid) for TimeMachine backups.

    Thanks for the suggestions :)
    P.S. Don't have money for raid-controller ;(
     
  2. Transporteur macrumors 68030

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Location:
    UK
  3. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #3
    Yes. Just make sure you've a proper backup system in place.
     
  4. WardC macrumors 68030

    WardC

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    Fort Worth, TX
    #4
    All your drives have to be exactly the same size to RAID them.
     
  5. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #5
    Actually, they don't. :eek: But the capacity will be based on the smallest drive (i.e. if the smallest is a 250GB disk, then total capacity = 250GB * n members in the set). ;)
     

Share This Page