Winclone Problem

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by tomejuan, Jul 14, 2009.

  1. tomejuan macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2009
    #1
    I have a problem with winclone. My windows partition is NTFS and 60.7gb my Mac partition is 171.88gb with 135gb used.

    This yields and Error 22. I am thus unable to restore my Windows data. Help?

    Code:

    Wed Jul 15 20:11:59 HKT 2009: Partition is : /dev/disk0s3
    Wed Jul 15 20:11:59 HKT 2009
    Wed Jul 15 20:11:59 HKT 2009: Restoring:
    Wed Jul 15 20:11:59 HKT 2009: '/Applications/Winclone.app/Contents/Resources/winclone.perl' -restore -copy_bcd '/Applications/Winclone.app/Contents/Resources/BCD' -disk_device /dev/disk0 -ntfs_partition /dev/disk0s3 -v -update_bootini -q -image_dir='/Users/test/Desktop/Untitled.winclone' -ntfstools_dir='/Applications/Winclone.app/Contents/Resources' >> ~/Library/Logs/Winclone.log 2>&1 &
    restoring.....
    getting fdisk info.....
    validating partition type.....
    checking image size.....
    image size file exists, opening.....
    reading image file.../Users/test/Desktop/Untitled.winclone/size..
    read image file.../Users/test/Desktop/Untitled.winclone/size..
    done calculating..
    done checking size..
    checking format of image..
    We have NTFS..
    Unmounting /dev/disk0s3
    return value of unmount is 0

    ==============mounting disk image==============
    /usr/bin/hdiutil attach -nomount "/Users/test/Desktop/Untitled.winclone/Windows.dmg"

    disk device is /dev/disk1
    =====restoring image from disk image=============

    "/Applications/Winclone.app/Contents/Resources/ntfsclone" -f -f -f -O "/dev/disk0s3" /dev/disk1 1>&2
    ntfsclone v2.0.0 (libntfs 10:0:0)
    ERROR(22): Opening '/dev/disk1' as NTFS failed: Invalid argument
    Apparently device '/dev/disk1' doesn't have a valid NTFS. Maybe you selected
    the whole disk instead of a partition (e.g. /dev/hda, not /dev/hda1)?
    return value of "/Applications/Winclone.app/Contents/Resources/ntfsclone" -f -f -f -O "/dev/disk0s3" /dev/disk1 1>&2 is 256

    "/Applications/Winclone.app/Contents/Resources/ntfsclone" -f -f -f -O "/dev/disk0s3" /dev/disk1 1>&2 did not complete successfully
    cleaning up: Mounting Disk
    Volume on /dev/disk0s3 mounted
    Wed Jul 15 20:12:04 HKT 2009
     
  2. MacDawg macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #2
    It is saying your partition you are trying to restore to is not a valid NTFS partion and is suggesting you selected the whole disk (including your OS X partition) in error.

    Make sure you have selected the Boot Camp partition and not the whole disk

    If that does not work, you may have to delete the partition with Boot Camp Assistant and recreate it again

    Woof, Woof - Dawg [​IMG]
     
  3. freelucio macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2011
    #3
    problems with winclone

    I am trying to restore a boot camp partition of windows xp, winclone don't work and appear the message:

    Cluster accounting failed at 1541936 (0x178730): extra cluster in $Bitmap
    Totally 1 cluster accounting mismatches.
    ERROR: Filesystem check failed! Windows wasn't shutdown properly or inconsistent
    filesystem. Please run chkdsk /f on Windows then reboot it TWICE.
    return value of "/Library/NTFSProgs/ntfsclone" --rescue -f -f -f -O "/dev/disk0s3" /dev/disk2 1>&2 is 256

    "/Library/NTFSProgs/ntfsclone" --rescue -f -f -f -O "/dev/disk0s3" /dev/disk2 1>&2 did not complete successfully
    cleaning up: Mounting Disk
    Volume BOOTCAMP on /dev/disk0s3 mounted
    Fri Mar 11 11:52:17 CET 2011

    I made everything but the error go on.
    I clear boot camp partition, made another partition but the error go on,
    someone can help me?
    thanks freelucio
     

Share This Page