Windows 7 not accepting Lion passwords?

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by ohsnap, Oct 10, 2011.

  1. ohsnap macrumors regular

    Joined:
    Aug 5, 2004
    #1
    I hate when Windows stops working for no particular reason. I am trying to mount my Lion SMB share in Windows 7 which has been working for a long time but I noticed that sometime during last week I am no longer able to do this. Win7 can "see" the share, I can click on it, but I get a dialog box asking for username and password. That's ok, that's certainly happened before. But now, it won't accept any u/p combo of anyone registered on my Lion box. The u/p are correct, I have not changed a single thing, but Win7 just won't accept them anymore. Did Apple change something AGAIN recently? I just wish they wouldn't make such drastic changes to the point that things suddenly become unusable.
     
  2. nochnia macrumors member

    Joined:
    Jun 25, 2011
    #2
    I'm really wondering that no one else seems to have this problem?!
    I do have the same problem and I already find a solution.

    You just have to disable and re-enable the filesharing checkbox in the system options of the mac.
    After that my win 7 doesn't have any problems connecting.
    It would be good if Apple could correct this issue...
     
  3. Mattie Num Nums macrumors 68030

    Mattie Num Nums

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Location:
    USA
    #3
    Don't blame Windows for this error. After upgrading some SMB enabled volumes on my server I noticed that Lion and ACL's seem to have a bug.
     

Share This Page