Windows 8.1 boot camp (no sound)

Discussion in 'iMac' started by Trez, Jan 30, 2014.

  1. Trez macrumors newbie

    Joined:
    Jan 30, 2014
    #1
    Just installed 8.1 on my 2011 iMac everything seems to be working besides audio. I ran the boot camp drivers and still no sound... Any help?
     
  2. biohead macrumors 6502

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Location:
    West Drayton, UK
    #2
    Did you do an EFI install or BIOS install?

    An EFI install simply doesn't have working audio (with no fix yet as far as I am aware).
     
  3. Trez thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 30, 2014
    #3
    I did an efi install.. How do I do a bios install? Thank you for the response
     
  4. Trez thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 30, 2014
  5. biohead macrumors 6502

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Location:
    West Drayton, UK
    #5
    When you boot from the installer DVD, choose to boot from Windows rather than EFI on the disc.
     
  6. Trez thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 30, 2014
    #6
    I'm a bit confused. Can you get me a little step by step?

    This is how I installed it. Restarted mac held option down and selected the USB to install windows. No sounds
     
  7. biohead macrumors 6502

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Location:
    West Drayton, UK
    #7
    On a 2011 imac, I'm pretty sure you have to use a DVD to install windows (non-efi). I believe the only USB sticks that will boot are EFI specific ones (the ones I make using bootcamp on my MacBook refuse to boot on my imac).
     
  8. Trez thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 30, 2014
  9. casscawal macrumors newbie

    Joined:
    Aug 8, 2015
    #9
    what if my cd reader is not working ? isn.t there any option to install it with usb ?
     

Share This Page