Wireless connection issue.

Discussion in 'MacBook' started by jarbake, Mar 14, 2008.

  1. jarbake macrumors newbie

    Joined:
    Jul 12, 2007
    #1
    Starting a couple of days ago, when i try to connect to my schools wireless network, my MacBook says I'm connected but when i try to access a webpage, it says it cannot be displayed. I'm pretty new to Macs, is there something I can do to troubleshoot the problem. No one else seems to be having the problem so I dont think it has to do with the network.
     
  2. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #2
    Having had that same experience...

    it probably is your Network. Anything from your being out of range, or not having your connection "username" or "password" established. Also, some college/university wireless requires that your password NOT begin with a number, such as "1macbook" you can try "macbook1" but never a number first. Get in touch with your IT people on campus and bring your MB. :cool:
     
  3. jarbake thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 12, 2007
    #3
    It's an open network, no passwords. Also, it has always worked before, it just started happening about a week ago. It shows I have connection when I open up the Internet Connect thing, but when I open my browser it says Page Cannot be displayed.
     
  4. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #4
    Definitely...

    make contact with your IT people at the college/university. Sometimes their systems get updated and if that's the case, they can walk you through it over the phone or stop-by their office. :cool:
     

Share This Page