Wireless does not want to connect

Discussion in 'macOS' started by ayeying, Jul 12, 2008.

  1. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #1
    After my last SMC reset, I've noticed my wifi doesn't seem it likes to connect. Sometime, it'll be great, connects, works great, no drops or anything. Suddently, after coming out of standby, the wifi doesn't want to connect. It finds the network, connects, but doesn't get the IP. At first, I thought it was a problem with the base router, but I can connect without any problems from my dad's iMac and other wifi products, it's just the macbook air.

    Is there anyway I can fix this without a full system restore?
     
  2. donmei macrumors regular

    Joined:
    Mar 8, 2007
    #2
    Have you tried it with other wireless access pts?

    Does it work?

    Have you removed all security and tried connecting. That means no
    wep, no wpa, no MAC address access control lists.

    Have you tried changing the chanel on the router?
    do these things, then
    let us know what you find.
     
  3. ayeying thread starter macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #3
    I've connected with a neighbors unsecured wifi, it worked. When I tried to connect to my wifi using a clean configuration (no security), it still failed to connect.

    Right now, sometimes it'll work, sometimes it'll decide not to connect.
     
  4. donmei macrumors regular

    Joined:
    Mar 8, 2007
    #4
    do a hard reset of the router and re-enter your pppoe settings if necessary.
     

Share This Page