Resolved Wordpress Already installed

Discussion in 'Web Design and Development' started by AppleDApp, Jan 28, 2016.

  1. AppleDApp macrumors 68020

    AppleDApp

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #1
    I'm trying to login to me WP dashboard and I get a message saying wordpress is already installed and is asking to clear old databases. How do I clear old databases?
    The worpress link brings me to wordpress.org
    the login in brings me to a page saying Safari can't connect to the server.


    I am using MAMP.
     

    Attached Files:

  2. ocabj macrumors 6502a

    ocabj

    Joined:
    Jul 2, 2009
    #2
    You're trying to login to wordpress or you're trying to install wordpress? You should only get that if you're trying to run the install script where the database referenced in wp-config.php already exist.
     
  3. AppleDApp thread starter macrumors 68020

    AppleDApp

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #3
    My goal is to login to WP but in trying that I may have reinstalled it. I'm very new to this.

    Essentially I was following a youtube course and took a break for a few days and now can't get back to where I left off.
     
  4. ocabj macrumors 6502a

    ocabj

    Joined:
    Jul 2, 2009
    #4
    So, when you click on the "Log In" link on that error page you screenshotted, it still gives you that same error?
     
  5. AppleDApp thread starter macrumors 68020

    AppleDApp

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #5
    When I click on Login I get Safari cannot connect to the server. Here are a few other screenshots with the URL I am using.



    Screen Shot 2016-01-29 at 1.04.50 PM.png Screen Shot 2016-01-29 at 1.05.13 PM.png Screen Shot 2016-01-28 at 1.08.04 PM.png Screen Shot 2016-01-29 at 1.00.00 PM.png Screen Shot 2016-01-29 at 1.00.23 PM.png Screen Shot 2016-01-29 at 1.00.29 PM.png Screen Shot 2016-01-29 at 12.59.36 PM.png Screen Shot 2016-01-29 at 12.59.42 PM.png
     
  6. ocabj macrumors 6502a

    ocabj

    Joined:
    Jul 2, 2009
    #6
    Why are you trying to login (wp-login.php) over 8888? It looks like your webserver is running on standard port 80.
     
  7. AppleDApp thread starter macrumors 68020

    AppleDApp

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #7
    That's a good question. I have no clue how would I correct this?

    I'm an absolute noob here this is my first web project.
     
  8. olup macrumors 6502

    Joined:
    Oct 11, 2011
    #8
    Run your project from localhost/wordpress
     
  9. AppleDApp thread starter macrumors 68020

    AppleDApp

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #9
    Finally!!!! i changed the ports in MAMP and everything is back up. So glad!
     

Share This Page