WOW keeps getting disconnected

Discussion in 'Mac and PC Games' started by volitan, Mar 11, 2008.

  1. volitan macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2008
    #1
    Hi!

    I keep getting disconnected from WOW.I can move around but I cant do any actions.

    Even when I try to logout or exit game it doesnt work.I have to force quit.

    Any Idea?

    Derik
     
  2. AoWolf macrumors 6502a

    AoWolf

    Joined:
    Nov 17, 2003
    Location:
    Daytona Beach
  3. volitan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2008
    #3
    Throught a wireless router.Im in a hotel for 2 weeks now and i never had any problems before this.
     
  4. Veldek macrumors 68000

    Veldek

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Location:
    Germany
    #4
    My brother has the same problem when he is at my parents flat. He also connects wirelessly through their router. Strange thing is, only WoW disconnects, a TS connection stays established though.

    When we tried to explore the problem, we realized that the router disconnected after short times of no network activity. We then turned this off, which made the periods between disconnections longer, but the problem persisted.

    I still don't know the reason yet and wonder if I'll have the same problem when I go there and try this with my new MBP...
     
  5. dizastor macrumors 6502a

    dizastor

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Location:
    Los Angeles
    #5
    You might want to give Lighthouse a try.

    It's essentially port-mapping that turns on and off as you need it, and since you don't have access to the port-forwarding controls on the hotel's router, this is the next best thing.

    I play WoW wirelessly, and haven't had any issues since I started using Lighthouse.
     
  6. volitan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2008
    #6
    Thanks!!!

    It hasnt disconnected once tonight with lighthouse...and for 12$ its worth it!!

    Tanks alot!!
     
  7. AppleWoW macrumors regular

    AppleWoW

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Location:
    SLC, Utah
    #7
    I dont see what this thing does? If I already have a good connection will this improve it? And also will this bypass the router issue with hosting games on SC and WC3?
     
  8. volitan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2008
    #8
    Im not sure either but Since i installed it I dont get DC.Before i was getting disconnected every 30 minutes.
     
  9. katejones macrumors regular

    katejones

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Location:
    Australia
    #9
    When you can move and not do an action just means your client has disconnected but it doesnt know it's disconnected. Usually takes it a minute or two to figure it out. Thats also why you can't log out, because logging out requires your connected. When I used to play wow and raid and this happened id forcequit and reload (well actually id alt f4 cause i was on windows) because it was faster way of getting back in.

    Heaven forbid I didnt get back in time before the boss died and I miss that epic id been waiting to drop for 6 months. god I hate wow ~!

    - reformed addict
     
  10. volitan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2008
  11. dizastor macrumors 6502a

    dizastor

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Location:
    Los Angeles
    #11
    Lighthouse uses the UPnP (Universal Plug and Play) settings of your router to do a temporary port forward (while you're playing wow). All that means is it takes all of the back and forth traffic on the WoW ports and sends them specifically to your computer.

    I'm sure a Hotel router has lots of people joining and leaving and surfing doing all kinds of other stuff. One wrong move, and your connection is probably toast. Lighthouse just helps the router do it's job for you, better.
     
  12. kendrick1980 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 21, 2008
    #12
    same problem

    hey im having this same problem but i have PC and i really cant download lighthouse anyone know of a similar product or a way i can fix the problem without lighthouse?
     
  13. volitan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 10, 2008
  14. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #14
    Comcast has been having problems too but I didn't have any problems last night until I got in the throne room in Ironforge.:D



    [​IMG]
     
  15. iLao macrumors member

    iLao

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Location:
    Slovenia
    #15
    Hi,

    Yes, excatly the same problem happened to me in diablo 2. But I don't live in a hotel. Strangely this was happening even when my internet connection was at maximum(no one was using it, exept me).

    Lighthouse? Sound good, but I don't have a credit card to buy it.
    Is there a similar app for free?
     
  16. Vivid.Inferno macrumors 6502

    Vivid.Inferno

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Location:
    Ottawa, ON
    #16
    I'm having the same issue, however it isn't as frequent as yours. It started lastnight (my internet was also running extremely slowly. Both on my MBP (wireless), and my moms desktop (wired)).

    I'm playing in Dawnbringer if that makes a difference.
     

Share This Page