X11 installed but won't run

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by maura, Apr 17, 2008.

  1. maura macrumors newbie

    Joined:
    Apr 17, 2008
    #1
    hi,

    I just got a new iMAC and am frustrated with X11. It is installed (off of the CD originally...I have also installed it from an online dmg) and I can see the app under Applications/Utilities but when I click on it nothing happens! Similarly "open -a X11" doesn't work either. Any ideas? I can keep reinstalling until the cows come home but nothing changes.

    There is not a lock file in my /tmp directory.

    Thanks!
     
  2. clevin macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #2
    My impression is X11 is pre-installed with leopard by default?
     
  3. BlackMax macrumors 6502a

    BlackMax

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Location:
    North Carolina
    #3
    I ran into the same sort of issue. From what I've read Apple changed the implementation of X11 in Leopard and it is still a little quirky. This Leopard and X11 FAQ was very helpful.

    What I did to correct my X11 issue was to install the latest X11 package release from the Xquartz Project.

    Hope this helps.
     
  4. Cromulent macrumors 603

    Cromulent

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Location:
    The Land of Hope and Glory
    #4
    Yep the new version which was released a couple of days ago is pretty stable and a hundred times better than the version that shipped with Leopard. Install version 2.2.0.1 and you will be good to go.
     

Share This Page