Xcode 4.6.2 appears to be a step backwards

Discussion in 'iOS Programming' started by Duncan C, Apr 19, 2013.

  1. Duncan C macrumors 6502a

    Duncan C

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Location:
    Northern Virginia
    #1
    Is anybody else having significant new problems with Xcode 4.6.2 (the latest version which was released in the last few days.)

    I am getting hangs that require a force quit of Xcode, more crashes, problems with breakpoints breaking on the wrong lines, odd errors about prefix files being built on the wrong branch, and a whole host of other problems.

    Xcode 4.0 was a mess when it was first released, and for the most part it has been getting slowly more stable with each new release. This release seems to be a step backwards however.

    What are other people's experiences?
     
  2. lastcall macrumors member

    lastcall

    Joined:
    Jan 10, 2013
    #2
    I haven't used it extensively, but one thing I did notice is that the Analyze tool is much slower for me.
    Seems to be taking forever to complete.
     
  3. firewood macrumors 604

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Silicon Valley
    #3
    Did you try an option-clean and a reboot? (To clear out all the Zombie processes Xcode leaves around).
     
  4. lastcall macrumors member

    lastcall

    Joined:
    Jan 10, 2013
    #4
    I always clean my entire project before Analzying it. And XCode is usually the first program I run after turning on my computer. It's not a lack of memory or resources, it's just slow, like Apple added a ton of additional stuff to check.
     

Share This Page