XFX R9 280X TDBD in MacPro 3.1

Discussion in 'Mac Pro' started by Gino971, Jan 12, 2015.

  1. Gino971 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Location:
    Guadeloupe
    #1
    Hi everybody,

    I'm feeling so mentally tired that i can't use a XFX R9 280X in a MacPro 3.1 with Yosemite.

    After all tries, i'm running Windows 8 on the MacPro (and it still seeing the card as a Radeon HD 7900 Series).

    I'm desperate. Please, help me to get it working on Yosemite.

    The MacPro can see the card as a "monitor" but don't know what it is. It will boot on a second card (or a MSI GT 610 without boot screen or on the stock XT 2600) but no way to use the XFX.

    Please, help me with that.
     
  2. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
    #2
    If you do some searches, the XFX R9 280x cards have become problematic in OS X.

    This is especially true of cards with a single DP instead of having 2 of them, but even dual MDP cards can have issues.
     
  3. Gino971 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Location:
    Guadeloupe
    #3
    I have read so many things about this card : i got it since early december and can't have it functioning up to now. Some will work, some won't. I don't want to try anything with it (like any flash) to mess it up.

    I'm so desperate that i was thinking of they a MSI's Bios on it to see if it will work.

    How to know which card will work in Mac OS X ? By the way, my own has two MDP.
     
  4. krypticos macrumors regular

    Joined:
    Nov 9, 2007
    #4
    its understandable for the mac to see it as a 7900 series card though because the 280x is a 7970ghz they are the same card from my understanding. its just the 280x is a better binned version.
     
  5. Gino971 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Location:
    Guadeloupe
    #5
    It is detected as a 7900 series on Windows 8.1. Yosemite won't start at all with this card for the time.

    I'm looking for a way to make it work with that latest Mac OS X. Any suggestion ?
     
  6. Gino971 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Location:
    Guadeloupe
    #7

Share This Page