YAY!..my new MBP is here!

Discussion in 'MacBook Pro' started by CisternaChyli, Mar 3, 2008.

  1. CisternaChyli macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #1
    i just opened up and set up my SR 2.4 ghz MBP...the welcome screen was delicious! :D. One quick question..what is the best way to charge the battery?
     
  2. pompadork macrumors newbie

    Joined:
    Mar 2, 2008
  3. markrivers macrumors 6502a

    markrivers

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    Valencia, California
    #3

    drain it first..
    s that you'll be able to calibrate it!
     
  4. CisternaChyli thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #4
    duh :)..no i meant should i let it run down and then charge it up?
     
  5. pompadork macrumors newbie

    Joined:
    Mar 2, 2008
    #5
    Yeah i figured it was something more complex =p.

    What's this about calibration?
     
  6. markrivers macrumors 6502a

    markrivers

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    Valencia, California
    #6
    let it run dwn.
    that's what i did. and what i suggest:)
    congratz!
     
  7. markrivers macrumors 6502a

    markrivers

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    Valencia, California
    #7
    you need to run your MBPs on its battery at least every month..
    that will keep your battery Healthy!
    u can use istat to monitor this
     
  8. skiffx macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 5, 2008
    #8
    yeah my 2.5 came in today instead of wednesday, I guess its a good advice to calibrate it right away...will do right now, I also reinstalled OSX to clean out the useless language packs, and will need to install 4gbs 3rd party ram :D
     
  9. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #9
  10. CisternaChyli thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #10
    thanks :)..in the process of running it down now :). im already feeling the heat of the computer though, but i will be ok i hope!
     
  11. taylorwilsdon macrumors 68000

    taylorwilsdon

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Location:
    Bay Area
    #11
    Why bother? Thats a serious question, I've never understood why people calibrate the battery when they first get it. I've never done it and I've never had a problem.

    I do calibrate once in a while just so I can see how the battery is holding up (I drain it from full to 0 every day so I put some serious work on the batt) but not out of the box.
     
  12. Radio Monk33 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2007
    #12
    While some exercise on the battery is a good thing, I thought that draining it every day was hard on the battery and bad for its health to enter the deep sleep?
     
  13. secretpact macrumors 6502

    Joined:
    May 24, 2007
    #13
    What should we do when we first get our macbook? Plug it into the wall and charge it to full before even turning it on? I think I remember reading that somewhere before.
     
  14. teazen macrumors newbie

    Joined:
    Jan 15, 2008
  15. CisternaChyli thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #15
    its amazing...but i dunno if i have the matte or glossy...nowhere on the box does it say this..
     
  16. deadstock macrumors newbie

    Joined:
    Mar 4, 2008
    #16
    Hi i am also a newb, just curious. if i reinstall osx like you did to clear all the useless language packs, how much extra space do i get on my HD? and also what happens when i reinstall. does it automatically rewrite over the previous osx?

    again sorry for the newb questions, im just so used to windows os, i just wanna be prepped for when my first new MBP arrives. i have been converted hahah :) thanks in advance!

    -deadstock
     
  17. cherry su macrumors 65816

    cherry su

    Joined:
    Feb 28, 2008
    #17
    Is this a previous generation MBP or a penryn MBP?
     
  18. CisternaChyli thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #18
    previous generation. Also..i encountered a problem earlier today...i popped in my Casino Royale DVD..after a few minutes, playback stopped and the whole computer froze..i had to do a hard reset. I was using the DVD Player application.
     

Share This Page