Yosemite 10.10.3 (final) problems on 15" MBP Late 2011

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by Booterror1973, Apr 13, 2015.

  1. Booterror1973 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 13, 2015
    #1
    I have a MacBookPro "15; late 2011, and have problems with the final release of Yosemite 10.10.3.
    Also to allready be clear, my motherboard has been replaced under the Apple Repair Program.

    I have the following problems i can't get resolved:

    1. Sometimes starting up is stuck on just a grey screen (no Apple logo)

    2. Sometimes logging in just gives a black screen with a moveabble mouse pointer, Option+Control+Esc gives a window, but no running tasks to stop.

    3. Screensaver not kicking in

    4. Going from Sleep mode (opening the lid), just gives the black screen with pointer (see 2nd issue)

    5. Restarting or closing down (chosen in Apple menu) , gives just again the black screen etc.

    Anybody has a possible solution?
     
  2. Taz Mangus macrumors 68040

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #2
    Try resetting PRAM: https://support.apple.com/kb/PH18761?locale=en_US
     
  3. Booterror1973 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 13, 2015
    #3
  4. Taz Mangus macrumors 68040

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #4
    Nothing thing to try: Repair Permissions in Disk Utility.
     
  5. Booterror1973 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 13, 2015
    #5
    Also done that.
    Have also tried to install the 10.10.3 combo update, not going good because it can not restart good.
     
  6. Taz Mangus macrumors 68040

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #6
    Have you tried booting into safe mode (hold shift key while booting) to see what issues still exist in safe mode.
     
  7. ABC5S macrumors 68040

    Joined:
    Sep 10, 2013
    Location:
    Florida
    #7
    More work, but it may isolate where the issue is......

    1..I would do a complete Clean Install, not from back up download over the existing OS. Do not use Time Machine nor another back up method. I use DiskMaker X if you know how. Really simple

    2. After the clean install, I would use the system (Boot up/Shut down) a little to see if all is well without any programs added.

    3. Make sure your programs or apps are up to date, and install one at a time to see if that is the issue.
     
  8. Taz Mangus macrumors 68040

    Taz Mangus

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #8
    I would also add that maybe creating a new partition, installing 10.10.3 to the new partition, booting to the new partition and not install anything new. Play around with the system and see if the issues still happens. If they don't then there is something else causing the issues other then Yosemite that has been installed. When done, reboot back to the primary install and delete the new partition.
     

Share This Page