Yosemite killed my wifi

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by pinkoos, Oct 16, 2014.

  1. pinkoos macrumors 6502

    Joined:
    May 15, 2005
    Location:
    Texas
    #1
    Upgraded to Yosemite this evening on my mid 2011 Mac mini and now I don't have wifi. The wifi menubar icon has an "x" on it and when I click on it, it says, "Wi-Fi: not configured." The only option is to Open Network Preferences.

    When I open Network Prefs, there's no wifi option on the left, only ethernet, Thunderbolt, firewire and bluetooth. I try to add a wifi network via the "+" sign, but nothing gets added. My wifi network is working fine as my wife and kids' computers (on Mavericks) as well as all of our iOS devices connect to it fine as usual.

    Luckily, my Mac mini is normally connected to the internet via ethernet cable, but I need to figure this wifi issue out.

    When I go through whatever diagnostics, it sees my wifi network and allows me to enter my password, but then it won't connect. But, it only shows my wifi network via these diagnostics - not from the wifi dropdown on the menubar and not in Network Prefs.

    Any thoughts?

    Thanks.
     
  2. pinkoos thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 15, 2005
    Location:
    Texas
    #2
    Also forgot to mention that when I upgraded to Yosemite, my wifi was OFF (b/c I normally connect to the internet via ethernet).
     
  3. pinkoos thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 15, 2005
    Location:
    Texas
    #3
    From another forum, this solution worked for me:

    If all else fails, remove the /Library/Preferences/SystemConfiguration folder and reboot. This will clear all of your network settings, so it's last resort for frequent travelers with a laptop that has a lot of WiFi and VPN settings to worry about, but for a desktop Mac is probably not too onerous.
     
  4. cuestakid macrumors 68000

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Location:
    San Fran
    #4
    tried the above solution, didn't work. I plan to call Apple this weekend. Also using 2012 Mac Mini
     
  5. Ravenis macrumors member

    Joined:
    Feb 4, 2014
  6. george22 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 26, 2007
    #6
    I tried the suggestions above but it didn't resolve my issue (MBP Retina mid 2012).

    I've disabled Bluetooth - same issues.

    I'm really hoping Apple fixes this ASAP.
     
  7. aj99 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 17, 2014
    #7
    Unbelievable...

    I have never had any issues with my macbook- it's a 2012 retina. A soon as I download and installed the Yosemite, it was bye bye internet. I stay connected for 5-10 minutes and then it drops. I'm shocked that they would roll out Yosemite with a known and obvious issue, so maybe they'll get it fixed soon.
     
  8. dmrowley macrumors 6502

    dmrowley

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Location:
    Dortches, NC
    #8
    I am getting ready to nuke and pave my sons Mini for this same reason. Will give Yosemite one more chance them back to Mavericks

    Grr......
     
  9. photoj2754 macrumors 6502

    photoj2754

    Joined:
    Oct 10, 2013
    Location:
    Akron
    #9
    My wifi also disappeared two days after I went to Yosemite (last Saturday). I had to shut down my imac, my router and modem, wait a short bit and restart them in order, modem, router, computer and the wifi came back. Been fine ever since. (by the way, all my wired connections always worked during this short period)
     
  10. PCforever? macrumors member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Location:
    Brisbane, Australia
    #10
    .. I dont have that folder?? But I have that problem!!
     

Share This Page