Yosemite Startup Lagging

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by Bollockser, Jul 2, 2015.

  1. Bollockser macrumors regular

    Joined:
    Oct 28, 2014
    #1
    Hi folks I have a 2010 mac mini that I changed the Administrator account name, and since then the Yosemite startup progress bar stops at about 25% and lags for a few seconds, then stops at about 50% and lags for a good 10-15 seconds. Before I changed the administrator name the thing was cookin along at blazing speed.

    It's got a brand new Samsung 850 EVO in it, 8Gb RAM. I fixed permissions, reset pRAM, and eventually I booted the mac up and the system was corrupted and I had to reinstall Yosemite, which automatically updated to 10.10.3.

    Just updated to 10.10.4, problem has gotten worse.
    I realize I will probably have to erase the hard drive and start over in order to fix this, wanted to see if someone might have a solution??
     
  2. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #2
    Try making a new (temp) admin account and see if booting to that account works normally. If it does, that tells you it is something about the way you changed the other account name that is messing things up.
     
  3. kohlson macrumors 68000

    Joined:
    Apr 23, 2010
    #3
    It's looking for something it can't find, or not find very easily. Wifi access point? Proper disk permissions? Up-to-date spotlight index? There are lots of things...
     

Share This Page