"You are opening the application for the first time" keeps on appearing

bostich

macrumors newbie
Original poster
Nov 4, 2012
27
0
I am having this issue since I swapped my main HD drive. I cloned my old HD to an SSD drive using SuperDuper.

Since I've been using the new drive, the quarantine message appears for many applications every time I restart the computer, e.g. VLC media player, Xee, BitTorrent and others.

I only have an admin account on the new drive, just as on the old one. I've browsed the net for solutions and I've seen that other people are having the same issue. I haven't found a solution that works for me though. I've tried reinstalling the programs and deleting their preferences files. No use.

I have OS 10.8.5.

Can anybody help?
 

Fishrrman

macrumors P6
Feb 20, 2009
17,425
5,646
I get the same alert from time to time.

I believe it can have something to do with the cleaning of certain caches, etc.

My solution:
Ignore it. Don't worry about it.
Just "click through" and open the app...
 

bostich

macrumors newbie
Original poster
Nov 4, 2012
27
0
I'd rather reinstall the whole system. This sort of thing drives me mad.
 

Fishrrman

macrumors P6
Feb 20, 2009
17,425
5,646
[[ I'd rather reinstall the whole system. This sort of thing drives me mad. ]]

Prediction:
You may go through all the time and trouble to reinstall the system and then find -- that it does it again, anyway.

I don't believe a system re-install is going to change this.
 

bostich

macrumors newbie
Original poster
Nov 4, 2012
27
0
It did, actually. I updated to Mavericks and the issue is gone...