You guys think I need more ram?

Discussion in 'MacBook Pro' started by ayeying, Mar 19, 2009.

  1. ayeying macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #1
    So last night, I was wondering why my system was running so slow. I checked iStat Menu and Pro and noticed it reported:

    Swap: 4.34 GB (5.00GB)
    Page In: 7,332,192
    Page Out: 2,324,981

    And I have 4GB of physical ram on this 17".

    Oh yeah, my uptime's only been 1 day, 2 hours.
     
  2. ViciousShadow21 macrumors 68020

    ViciousShadow21

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Location:
    To your left or right
    #2
    you can always have more RAM. but the two 4gb moduals are reidiculously expensive.

    didnt you use to use 6gb in your 15" MBP?
     
  3. ayeying thread starter macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #3
    I recently upgraded to the new 17" Unibody MBP. I gave the 6GB set to my Dad's iMac which runs it beautifully. Im surprised that old iMac that runs Tiger supports 6GB.
     
  4. ViciousShadow21 macrumors 68020

    ViciousShadow21

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Location:
    To your left or right
    #4
    that is intriguing.

    are you willing to drop $900 for the 8gb?
     
  5. ayeying thread starter macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #5
    Well, I would drop 400 for 8GB.. 900 is.. well, I can get a pretty awesome gaming desktop with that lol
     
  6. ViciousShadow21 macrumors 68020

    ViciousShadow21

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Location:
    To your left or right
    #6
    "everybody wants money. thats why they call it money"

    the price has got to go down soon. would it be worth putting 6gb in your 17" like you did on your 15" until the price goes down? can you live with out dual channel i guess is also a question?
     
  7. ayeying thread starter macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #7
    Dual channel is a small price to pay especially I usually stay on the 9600GT card and my main line of stuff is virtual machines. I'm still debating if i should drop 400 for a 4GB stick or not.
     
  8. ViciousShadow21 macrumors 68020

    ViciousShadow21

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Location:
    To your left or right
    #8
    i would say go for it. but then again im not spending your money. this article says that the price for ddr3 ram will be going down soon. if you dont mind waiting.

    http://www.bit-tech.net/news/hardwa...ices_increase_while_ddr3_prices_set_to_drop/1
     
  9. emt1 macrumors 65816

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Location:
    Wisconsin
  10. ViciousShadow21 macrumors 68020

    ViciousShadow21

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Location:
    To your left or right
    #10
    we are talking about RAM not the Hard Drive
     
  11. winninganthem macrumors 6502a

    winninganthem

    Joined:
    Jun 10, 2008
    #11
    Is paging out to an SSD faster than to a normal hard disk? If so, maybe might be a better upgrade to buy the SSD with around $900 rather than 8GB RAM. :p
     
  12. Consultant macrumors G5

    Consultant

    Joined:
    Jun 27, 2007
    #12
    Well if more ram would prevent page out, then RAM is faster.

    If not, then high performance SSD will help.
     
  13. ayeying thread starter macrumors 601

    ayeying

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    Yay Area, CA
    #13
    I'm running 2x500GB on a RAID0 format. I don't think an SSD would help me that much especially since I'm using 700GB of my 1TB space right now.
     
  14. neilhart macrumors 6502

    neilhart

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Location:
    SF Bay Area - Fremont
    #14
    As an aside: So how do you get two 500 GB drives into your system?
     
  15. ViciousShadow21 macrumors 68020

    ViciousShadow21

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Location:
    To your left or right
    #15
    take out the superdrive and put in another Hard Drive
     

Share This Page