Your fellow Mac user needs YOU

Discussion in 'Web Design and Development' started by CrackedButter, Sep 5, 2008.

?

Does the Image Header load?

  1. Yes it loads but I'm on a Mac with Safari

    11 vote(s)
    50.0%
  2. Yes it loads using a Mac but using a different browser, your theory sucks

    4 vote(s)
    18.2%
  3. No it doesn't load and I'm on a Mac

    4 vote(s)
    18.2%
  4. No it doesn't load and I'm on a windows machine running Safari

    1 vote(s)
    4.5%
  5. No it doesn't load and I'm on a windows machine not running Safari

    1 vote(s)
    4.5%
  6. Yes it loads but I'm on Windows using Safari, again your theory might suck

    1 vote(s)
    4.5%
  1. CrackedButter macrumors 68040

    CrackedButter

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Location:
    51st State of America
    #1
    I'm having a small issue with my custom image header on my wordpress blog located here at www.jonathanjk.wordpress.com

    The image loads for me (and for me on a mac at uni) and one of my other mac friends but it doesn't for my sister who is on windows nor does it run for me if I use Camino on the same machine as I use Safari at home. It is kinda weird.

    Can anybody reading this just go to my site an confirm it loads on a machine without Safari please?

    I'm also going to put in a question to the wordpress help guys when i receive enough feedback from here.
     
  2. gavd macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 30, 2006
    #2
    I'm on a Windows machine at work running IE6 and it doesn't load. I completed the poll as well.
     
  3. Mitou macrumors regular

    Joined:
    Jan 25, 2008
    #3
    I replied to your poll as well, it did well on safari but did not load with firefox (macbook pro)
     
  4. Osarkon macrumors 68020

    Osarkon

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Location:
    Wales
    #4
    It seems to play nice with Safari, but not Firefox.

    How very odd.
     
  5. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #5
    Analyzing the image it looks to be 1.5 MB. Preview shows it has a color profile of "sRGB IEC61966-2.1," which has no meaning to me, but seems odd that a jpg is that large in files size, but so small in dimensions. The DPI is only 72, which is normal so I can only guess that the color profile is adding to the file size. You may want to save the image from Photoshop without the color profile and see if that makes a difference.
     
  6. Les Kern macrumors 68040

    Les Kern

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Location:
    Alabama
    #6
    Try to ready the image for the web with PS.

    Webkit/Mac showed fine.
    Firefix/Mac no
    IE8/XP no
    Konquerer/Linux yes. (!)
    Safari/Vista NO (!!)
    IE8/Vista no

    AHA!
    Invalid jpeg marker. Did you save it as a jpg but it's really a .psd? Bet it is. Photoshop wouldn't open it until I changed the extension to .psd.
    Her'es a fresh good version if you'd like.
     

    Attached Files:

  7. CrackedButter thread starter macrumors 68040

    CrackedButter

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Location:
    51st State of America
    #7
    Hey there thanks for replying everyone, I didn't expect someone to investigate the file for me, thank you very much.

    I must have just saved it without the 'save for web' option, silly me. It works now for me using camino, does it work for anybody else not using safari?
     
  8. EvanLugh macrumors 68000

    EvanLugh

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    Developer land
    #8
    For reference, you can just click save and under more options select what you'd like to save it as (and then remove ..copy.xxx from the name).
     
  9. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #9
    Worked fine in Mac Firefox now. Glad we could help. The image really being a Photoshop file makes sense. I just noted the images info mentioned it was a Adobe Photoshop Document, but I didn't put together it was actually a psd file.
     
  10. mail4asim macrumors member

    mail4asim

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Cincinnati, OH
    #10
    it worked for me using Firefox on intel mac mini running Leopard.
    It also worked for me on windows XP running on a Dell 8600 laptop using IE 6.
     
  11. Ntombi macrumors 68030

    Ntombi

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Location:
    Bostonian exiled in SoCal

Share This Page