YouTube heaviness, am I the only one?

Discussion in 'MacBook Pro' started by yusukeaoki, Mar 16, 2012.

  1. yusukeaoki macrumors 68030

    yusukeaoki

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Location:
    Tokyo, Japan
    #1
    Hi guys.

    So 2 days ago, I noticed how my YouTube is very heavy.
    I guess YouTube went through an update? or something that causes computers to use discrete graphic even on low video quality (240p, 360p, 480p).
    Usually, or last week, my Mac would only use discrete (AMD Radeon HD 6750M) on videos up to 720p.

    Im not sure if this is YouTube's problem or my Mac's but Im guessing YouTube.
    My activity monitor shows how stable my computer is.
    Safari itself is only using about 300MB and plug-in is about another 300MB.

    When I try so skip parts in the video, it lags and sometimes it stops processing the video so I would have to reload the page.

    During these activities, my Mac also lags. Safari freezes (beachball), mouse cursor disappears, missioncontrol lags, pretty much everything.

    So, am I the only one who is seeing this when visiting YouTube?
    To me, this doesnt happen on any other websites.

    Thanks in advance.
     
  2. thundersteele macrumors 68030

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Location:
    Switzerland
    #2
    Not on my machine. Check your status concerning the html5 trial on youtube. Are you using any other extensions?

    PS: If you have gfxcardstatus installed (and set to dynamic switching), you can click on the menu bar icon and find out which process triggered the discrete GPU.
     
  3. yusukeaoki thread starter macrumors 68030

    yusukeaoki

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Location:
    Tokyo, Japan
    #3
    Only Adblock and 1Password.
    On my gfx, it told me "Dependencies com.apple.qtkitserver, PID: 76089"
    while watching YouTube video on 360p.
     
  4. thundersteele macrumors 68030

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Location:
    Switzerland
    #4
    qtkitserver is responsible for quicktime playback. That's all I know, google might know more ;)
     
  5. SisterRay macrumors regular

    Joined:
    May 25, 2006
    Location:
    UK
    #5
    I have an old macbook. I have noticed YouTube being jittery and slow lately, other video sites are fine.
     
  6. spl456 macrumors member

    Joined:
    May 19, 2011
    #6
    Above worked for me.

    Go to this link and check if your on html5, if so, un-tick.
    http://www.youtube.com/html5
     
  7. cch123, Mar 17, 2012
    Last edited: Mar 17, 2012

    cch123 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 17, 2012
    #7
    Youtube Video Lag

    I have a MacBook Pro 2011 and now can't watch any youtube video. Something change in the past 2 weeks that makes youtube lag to the point to its unwatchable. I think it had something to do with a flash upgrade I installed but I have sice reverted back and it's still laggy. I hate flash...


    EDIT:

    I thought I had uninstalled the update version of Flash (11.1.102.63) but the uninstaller apparently did nothing. I disabled flash in chrome and now everything works fine without lag. I still don't know how to uninstall flash 11.1.102.63 so it still laggs in safari.
     
  8. yusukeaoki thread starter macrumors 68030

    yusukeaoki

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Location:
    Tokyo, Japan
    #8
    Alright, I unchecked HTML5 Trial.
    I'll see how this goes.
     
  9. Vikz macrumors regular

    Vikz

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Location:
    San Juan, Puerto Rico
    #9
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9B176 Safari/7534.48.3)

    I updated to the .64 flash update and YouTube is back to normal. Before it video sound would Start before the video itself
     
  10. yusukeaoki thread starter macrumors 68030

    yusukeaoki

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Location:
    Tokyo, Japan
    #10
    Same! Even when I close out the page, the sound goes on for couple seconds.
    So annoying :/
     

Share This Page