"Youtube not available"

Discussion in 'iPod touch' started by Nuks, Sep 25, 2008.

  1. Nuks macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2006
    #1
    Hey everyone,
    I just got my touch yesterday and while every other internet related feature works (google maps, safari, mail etc.) I can't get youtube to work.. when I try to use it, I get a text pop-up that says "Youtube not available."

    Any help?
    Thanks.
     
  2. BennyK macrumors 6502

    Joined:
    Sep 14, 2004
    Location:
    Appleton, WI
    #2
    mine said that the first time I tired it but shortly after it worked without any problems.
     
  3. Nuks thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2006
  4. BennyK macrumors 6502

    Joined:
    Sep 14, 2004
    Location:
    Appleton, WI
    #4
    It was only a few minutes. If you are still having problems I would restore your iPod software.
     
  5. pismodude2 macrumors 6502a

    pismodude2

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Location:
    MacWorld
    #5
    If YouTube is blocked that message will pop up. My school, for instance, blocks access to YouTube and sites such as Facebook and MySpace. Try getting on a Wi-Fi network that you know cannot be blocking your access to YouTube before restoring and losing all of your settings.
     
  6. ctimk84 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 22, 2008
    #6
    Same problem here and this is at my home, so I know there is no blocking youtube.
     
  7. Nuks thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2006
    #7
    This is on my home network.. My laptop has no trouble with YouTube. Could it be the router settings? We got a new wireless provider and router the day I got my iPod so I don't know the ins and outs of it yet.
     
  8. itouch6 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 18, 2008
    #8
    I had that problem too. What I did to fix it is that for some reason everytime i synced up my time and date got messed up. If you set up the right time and date again on your touch it should work.
     
  9. Nuks thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2006
    #9
    I checked the time and it's fine. I also read that it may be a problem with my WEP encryption and that I should change it to WPA, which I did... that didn't work either.

    Any other ideas? This seems like it should be relatively straight forward... all the other internet apps work...
     
  10. azcardsfan macrumors member

    Joined:
    Sep 8, 2008
    #10
    Can you use a proxy when your at school to get youtube to work?
     
  11. pismodude2 macrumors 6502a

    pismodude2

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Location:
    MacWorld
    #11
    Possibly, but unlikely. YouTube videos open in the YouTube app (which doesn't give you the option.)

    It wasn't until recently that Safari let you open a YouTube video from the browser window, so I'm not sure if a proxy would work. I know it didn't when I was on 1.1.3 :apple:
     
  12. Nuks thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 25, 2006
    #12
    Anyone know any more possible solutions? I've tired everything in this thread and still can't get youtube to work...
     

Share This Page