YouTube not working on Safari

Discussion in 'macOS' started by AppleLight, Dec 27, 2011.

  1. AppleLight macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    #1
    Youtube videos aren't loading for me on Safari. It just brings up the page and the video doesn't load. Or sometimes it'll load like 5 seconds of it.

    I've tried deleting and reinstalling Safari but it's the same. Repaired permissions, Clean my Mac, iDefrag to no avail.

    Youtube works fine on FireFox.

    Any ideas?
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
    Reset Safari yet?
    Does YT work in other browsers?

    And to the CleanMyMac part:

     
  3. AppleLight thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    #3
    Yup reset Safari. And yes it does work in other browsers.

    What's even stranger is that it works on embedded videos on forums, but not the website itself.

    This started a couple of days after youtube got it's redesign.
     
  4. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
  5. AppleLight thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    #5
    Yeah tried that just now... didn't work. Any other suggestions? I might have to quit using Safari.. :(
     
  6. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #6
    What Mac OS X version do you use? Maybe CleanMyMac cleaned too much on your system too?
     
  7. AppleLight, Dec 27, 2011
    Last edited: Dec 27, 2011

    AppleLight thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    #7
    10.7.2 Lion.

    Could be, but that doesn't explain why FireFox lets me watch it no problem. Other websites like megavideo don't have a problem, but YouTube... :rolleyes:
     
  8. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #8
    • As already mentioned, CleanMyMac is a bad idea. I recommend you uninstall it, using the link posted by simsaladimbamba in post#4.
    • Also, you don't need to defrag on Mac OS X, except possibly when partitioning a drive.
      About disk optimization with Mac OS X
    • With regard to YouTube videos and Safari, find your Flash version and make sure it's the latest version available.
    • Make sure you don't have any ad-blockers interfering with Flash, such as ClickToFlash, which controls which Flash content plays on websites.
    • As an alternative, you could use the YouTube HTML5 Video Player.
     
  9. AppleLight thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    #9

    Thank you!!! :D:D

    It turns out I was somehow joined to the HTML5 trials which was messing it up. So I left the trial and it's working fine now. Cheers! :D
     
  10. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #10
    Glad you got it sorted!
     
  11. jbowie macrumors newbie

    Joined:
    Sep 5, 2012
    #11
    Wow

    Wow, that "YouTube HTML5 Video Player" fix worked for me too.

    YOUTUBE has an idea... "Hey, let's sign a bunch of people up for this video player that doesn't work & then see what happens!" YOUTUBE staff..."Hmmm, that sounds like a great idea! People will have no clue we changed it & be completely confused when their players mess up!"

    If you are having issues with youtube not playing through Safari, click the HTML 5 player link above and you're probably signed up for this junk.

    Thanks APPLELIGHT!
     
  12. stchman macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Location:
    St. Louis, MO
  13. gtfxxx macrumors newbie

    Joined:
    May 6, 2008
    #13
    This worked for me.

    I had the same issue, turning toggling html5 on and off didnt help.

    Reinstalling Safari didnt help either.

    Resetting Safari didnt work either.

    The only thing that worked was running 'Disk Utility' and I 'Repaired Disk Permissions'. That fixed the issue for me.

    Hope that helps.
     

Share This Page